מערכת הקיבה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מערכת הקיבה
    ענת
    02/03/2011

הי,
    אני בחורה בת 36 ויש לי בעיית התרוקנות.
    אני מתפנה פעם בשבוע ובזמנים טובים פעמיים בשבועץ
    במשך הזמן הזה אני לא מרגישה לחץ יתר על המידה (יכול להיות שכבר התרגלתי)
    אבל אין ספק שזה לא נורמלי.
    במשפחה יש לי תורשה לסיפור , אמא שלי סבלה כרונית מעצירויות
    ולבסוף עשו לה קולוסטומי
    .
    יש המלצות לגבייי??
    יש לציין שאני עושה ספורט ואוכל עם סיבים וכו'..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מערכת הקיבה

הוספת תגובה

• מערכת הקיבה - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    03/03/2011

עצירות היא תופעה שכיחה בתרבות המערבית ובארצנו גם , בפרט בנשים צעירות, זאת למרות התזונה הים תיכונית עתירת הסיבים ביחס לכלכלה המערבית. קיימת נטיה משפחתית לעצירות.
    בשלב ראשון הייתי מציע שינוי תזונתי עם דיאטה עשירת סיביםונוזלים, תוספת שמן זית נדיבה לסלטים לא תזיק וכנ"ל שזיפים יבשים או טריים (ייעוץ מפורט עם דיאטנית). תוספת הליכה או ריצה יומית של כחצי שעה לפחות יכולה להועיל.
    במידה ואין שיפור ניתן להשתמש בשלב ראשון במשלשלים קלים כמו אגיוקור או קונסיל גם במינונים גבוהים שהינם נטולי נזק ואקווילנטים לתוספת סיבים. בהמשך אם אין שיפור ניתן לעבור למשלשלים קשוחים יותר.
    כמו כן כדאי לשקול בירור בהתיעצות עם גסטרואנטרולוג ביחוד עם אמצעים סטנדרטיים אלה לא עוזרים. הסיבות המובילות לעצירות הן תנועתיות איטית במעי ואנאיזמוס (לו ניתן לעזור עם bio feedback

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו