מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רפלוקס קשה ואי תגובה ל- PPIטלי03/03/2011
שלום רב,
אני סובלת מרפלוקס קשה מעל 10 שנים. הייתי מטופלת בלוסק 20 מ"ג פעמיים ביום במשך כל השנים והמצב היה בסדר. במהלך השנים עברתי אנדוסקופיה והיה חשד לבארט, אך בבדיקה לפני שנתיים יצא תקין.
בחודשיים האחרונים חלה החמרה קיצונית, עד כדי כך שהלוסק הפסיק לעזור. ניסיתי להחליף לתרופות שונות אחרות כמו: קונטרולוק, נקסיום וכו', לשלב מוטיליום. וכלום, יש צרבות קשות, בעירות ללא כל פיתרון.
בנוסף בתקופה זו החלו יציאות צהובות - עד שלשול צהוב.
חיי קשים ביותר. הכל השתנה. איני מסוגלת לעבוד. אינו מסוגלת לאכול. ירדתי מאוד במשקל.
אני עומדת לעבור אנדוסקופיה בקרוב וכן בדיקות נוספות.
מה יכולה להיות הסיבה להחמרה? והעובדה שאף תרופה מקבוצת ה- PPI לא עובדת?
האם יכול להיות שחיידק הליקובקטר פילורי גורם להחרפה זו? בנוסף לרפלוקס,
שכן ברפלוקס היה בשליטה שנים רבות עם הלוסק.
אני מיושת ומותשת לגמרי
מחכה לתשובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלוקס קשה ואי תגובה ל- PPI - תגובה
פרופ' דורון זמיר04/03/2011כדאי לעשות גם PHMETRY לראות כמה המצב גרוע ותמיד קיימת גם אלטרנטיבה ניתוחית. יכולות להיות סיבות רבות כמו שינוי תזונה, תרופות המרפות עוד יותר הסוגר, אלכוהול, קפה, עליה במשקל. ניתן לנסות לעבור לתרופה אחרת מהמשפחה כמו נקסיום 40 מ"ג. לא סביר שהליקובקטר אחראי לכך. בנוסף כדאי לבדוק רמת גסטרין בשל אופי ההסתמנות אך מובן שעם הפסקת PPI קצרה. בכל מקרה כדאית התיעצות עם גסטרואנטרולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
טלי06/03/2011הבנתי שיכול להיות מצב שמיצי מרה או אדי מרה עולים בוושט ולא חומצה, וייתכן וזו הסיבה שכדורי ה- PPI לא עוזרים. האם יש תרופות שמנטרלות מרה ומנעות ממנה לעלות במסגרת הריפלוקס?
תודה
אני סובלת מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא קיבלתי תשובה!!
טלי08/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
פרופ' דורון זמיר09/03/2011אפשרלנסות כולסטיראמין=קווסטרן, אם כי לאחרונה קשה להשיגה בארץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)