מעי רגיש?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעי רגיש?
    שרון
    16/03/2011

שלום, אני בן 27
    יש לי כאבי בטן כ-5 חודשים. כאבי הבטן בעיקר באזור הקיבה בטן עליונה, ימין ושמאל.
    עשיתי את כל הבדיקות (דם,צואה,שתן,אולטראסאונד וגסטרוסקופיה). הכל תקין פרט לגסטרו שהופיע דלקת קלה בקיבה לא חיידקית.
    הבעיה היא שיש שינוים ביציאות, לרוב צואה דקה כזאת, לפעמים שילשולים(פעם בשבוע לערך) ולאחרונה יציאות חומות עם מעטפת אדומה כזאת.
    בעבר היו לי דימומים ביציאות שבאו לתקופה והפסיקו כשעשיתי דיאטה.
    הפרקטולוג אומר שיש לי שם שיפשוף שיכול להיות שזה מזה.
    לפי מיטב הבנתי זה לא קשור לכאבי בטן (קבעו שאני סובל ממעי רגיש).
    האם לדעתך יש לעשות בדיקת קלנוסקופיה במצב הנתון? או שמא לחזור לפרוקטולוג שיראה אם ישנם טחורים פנימיים או משהו כזה..
    מצטער שזה קצת ארוך..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מעי רגיש?

הוספת תגובה

• מעי רגיש? - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    16/03/2011

חשוב לדעת אם יש ירידה במשקל, סיפור משפחתי של גידולי מעי דס, האם אתה מתעורר בלילה בשל צורך ביציאה, בדיקות מעבדה?. כנראה אכן מדובר במעי רגיש , אך דימומים אינם קשורים לכך ולכן דם אם התשובה שלילית ל3 השאלות הייתי נוטה לעשות קולונוסקופיה עם איליאוסקופיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אתה מתכוון?

שרון
    16/03/2011

אם התשובה חיובית ל3 השאלות?
    בעקרון התשובה ל-3 השאלות היא לא.
    ירדתי במעט במשקל אבל אני בדיאטת סיבים ואוכל רק בריא כך שזה מתקבל על הדעת.
    כמו כן, בתקופות שאני משמין יש לי יותר דם ביציאות וזה מגיע בד"כ אחרי ארוחות גדולות ולפני וכשאני מתיישב על האסלה לפני שהצואה יורדת.
    כמו כן, כרגע הדם לא מופיע בכל יציאה אלא בעיקר כשאני מתאמץ ויש לי שם גם טחור חיצוני שאני מרגיש אותו בעת הניגוב, מה שכן, יש שינוי ביציאות והצואה יורדת מלא גושים קטנים בד"כ.
    מצטער מראש על התיאורים הקשים :)
    ותודה על המענה המהיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דרך אגב

שרון
    16/03/2011

תסמינים נוספים שיש לי בנוסף לכאבים ברום הבטן אני סובל מהמון גיהוקים וגזים ותשישות כללית.
    בדיקות הדם היו מצויונות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דרך אגב - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    17/03/2011

התשובה חיובית והתלונות שלך מאד פונקציונאליות ובכל זאת המלצתי בעינה עומדת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו