PSC

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• PSC
    רונן
    16/03/2011

שלום רב,

1. האם ב- PSC אינזימי הכבד גבוהים תמיד?

2. האם ב- PSC אינזימי הכבד יכולים לחזור לנורמה (נורמליים לחלוטין) גם ללא כל תרופה [אורסוליט למשל] ולהשאר כך לאורך זמן?

3. האם ב- PSC יש\יכולות להיות בלוטות לימפה מוגדלות בשער הכבד גם כשאינזימי הכבד בנורמה?

4. האם בלוטות לימפה מוגדלות בשער הכבד יכולות להשאר מוגדלות לזמן ארוך (שנה וחצי) ללא חום או הרגשה רעה או בדיקות דם כלשהן (אינזימי כבד\דלקת)?

תודה מראש

רונן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    PSC

הוספת תגובה

• PSC - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    17/03/2011

האבחנה נעשית בד"כ על סמך עליה באנזימי כבד. נסיגה ספונטנית של האנזימים נדירה ביותר. תתכן הגדלת בלוטות אם כי יש לשלול גם סיבות אחרות. הגדלת בלוטות עם אנזימים תקינים מטילה ספק באבחנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לברור PSC

רונן
    17/03/2011

פרופ זמיר,
    תודה על תשובתך המהירה הבהירה והלוגית!
    מאד מתאים גם להגיון שלי,
    אצלי עלה GOT ו- GPT בצורה מינורית 42 ו- 69 (במכס') יש לי UC קל ברמיסיה 99% מהזמן עם רפאסאל.
    נשלחתי ל- MRCP שקבע PSC ברויזיה נקבע חד משמעית לא PSC האינזימים חזרו לנורמה 13 ו- 15 בתוך כ 4 חדשים ומחזיקים כך כבר מעל שנה! אולם בלוטות לימפה בשער הכבד שהתגלו ב- US קיימות עדיין ויש גם כאב מסוים מימין למעלה שהופיע לאחרונה (2-4 חדשים) כל בדיקות הדם ו- CT שעשיתי החודש תקינות כולל סמני סרטן(פרט לעמילז 123).
    אני חושש שיש משהו אחר ונתפשים ל- PSC שכנראה לא קיים??
    עצתך?
    תודה מראש רונן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו