כבד שומני באולטרסאונד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כבד שומני באולטרסאונד
    שירה
    18/03/2011

ד"ר שלום רב,

בהמשך להתייעצות שלי עמך לגבי GGT גבוה 77 (שאר הערכים של תפקודי הכבד היו תקינים)

ביצעתי US בטן עליונה והתברר שיש לי כבד שומני בדרגה קלה (כששאלתי את הטכנאית היא אמרה שיכול להיות על רקע חילוף חומרים). לא הבנתי למה התכוונה.

בכל אופן להזכירך, התייעצתי עמך בנושא GGT גבוה 77 שהתגלה אצלי באקראי עקב בדיקות דם כרוטינה שביצעתי. כל הפעמים בהם ביצעתי תפקודי כבד תמיד היה תקין.כמו כן פעם ראשונה שהופיע אצלי כולסטרול 230 כשהנורמה 200.
    בפעם האחרונה שביצעתי בדיקות כולסטרול היום 6/2010 והיה תקין כמו גם תפקודי הכבד בפעם האחרונה שביצעתי היה 10/2010.

שאלתי, הנני בת 53. מאד מאד רזה, לא שותה אלכוהול, לא מעשנת ולא לוקחת כדורים להורדת כולסטרול. כי גם לא היה לי אף פעם כולסטרול. כמו שציינתי הערך של הכולסטרול הופיע אצלי גבוה בפעם הראשונה.

היתכן כבד שומני לאדם רזה וכבר בפעם הראשונה שמוצאים לו כולסטרול?

אני מכירה המון אנשים, וגם במשפחה שיש להם כולסטרול אך ללא ממצא של כבד שומני.

אני חוששת שכמו שזה התגלע כך באקראי, זה יכול להתדרדר למצב קשה יותר מהסיבה שכבר בפעם הראשונה שהתגלה אצלי כולסטרול יש לי כבר כבד שומני !!!

יכול לגרום לשחמת הכבד??!

האם יתכן וכבד שומני זה יכול להיות מצב הפיך? אתם ברפואה נתקלתם באנשים עם כבד שומני ובמעקב אחרי זה נרפאו לגמרי?

מה עושים? איזה מעקב עלי לבצע? האם זה מצב הפיך? כל כמה זמן צריך לעשות אולטרסאונד חוזר? האם היו מצבים שאתה מכיר שנמצא כבד שומני וכעבור זמן בבדיקת אולטרסאונד חוזרת לא ראו את הממצא הנ"ל?

אשמח לתשובותיך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כבד שומני באולטרסאונד

הוספת תגובה

• כבד שומני באולטרסאונד - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    19/03/2011

אין צורך בפניקה בשל כבד שומני מינימלי. זה ממצא שכיח. גם כולסטרול 230 אינו מפחיד חשוב כמה הLDL HDL שהם בטח תקינים?יתכן כבד שומני גם באנשים רזים בשל סכרת, תרופות , שומנים ועוד.יכולה בהחלט להיות וריאביליות בין הבדיקות אם בשל שינויי משקל קלים או פרשנות. תתכן שחמת בשל כבד שומני אך לא בשל שינוי שומני קל כשלך. האם נלקחו סרולוגיות מלאות זיהומית ואוטואימונית? כדאי מעקב תפקודי כבד מידי 6-12 חדשים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו