המשך בירור PSC

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המשך בירור PSC
    רונן
    23/03/2011

פרופ זמיר,
    תודה על תשובתך המהירה הבהירה והלוגית!
    אצלי עלה GOT ו- GPT בצורה מינורית 42 ו- 69 (במכס') לפני שנה וחצי וירדו ספונטאנית לאחר כ 5 חדשים. יש לי UC קל ברמיסיה 99% מהזמן. מקבל רפאסל.
    נשלחתי ל- MRCP שקבע PSC ברויזיה נקבע חד משמעית לא PSC האינזימים בנורמה 13 ו- 15 כבר מעל שנה! אולם בלוטות לימפה בשער הכבד שהתגלו לפני כשנה וחצי ב- US קיימות עדיין ויש גם כאב מסוים מימין למעלה שהופיע לאחרונה (2-4 חדשים) כל בדיקות הדם כולל סמני סרטן ו- CT שעשיתי החודש תקינות (פרט לעמילז 123).
    אני חושש שיש משהו אחר ונתפשים ל- PSC שכנראה לא קיים??
    עצתך?
    תודה מראש רונן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    המשך בירור PSC

הוספת תגובה

• המשך בירור PSC - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    24/03/2011

אני הפנתי את השאלה לפרופ זמיר אך אם רוצים להיות יותר בטוחים על האבחנה בכבד יש מקום להצע ביופסיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך בירור PSC - תגובה - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    24/03/2011

מסכים לחלוטין עם ד"ר מלניק בנוגע לאשרור הבעיה ע"י ביופסיה, שיתכן מאד ותהיה לא אבחנתית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו