כבד שומני

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כבד שומני
    אור
    27/03/2011

שלום רב,

לאחרונה הופניתי לבדיקות (בדיקת דם , ואולטרסאונד) עבור כבד שומני, עקב בדיקות דם שעשיתי בהם יצא ערכים גבוהים (55) של אנזים כבד.

ממה שקראתי קצת באינטרנט, כבד שומני נובע או מתזונה לקויה, או מגנטיקה , וכאמור אני חושב שאינני נמצא אם אף אחת מהקבוצות הללו. אני בן 25 ומתעסק תדיר בספורט
    האם ישנם סיבות נוספות לכבד שומני?

דבר שני וחשוב לי יותר, האם אפשר לקבל מידע מה זה כבד שומני, מה המגבלות שהוא מטיל עליך ומהם הסיכונים?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כבד שומני

הוספת תגובה

• כבד שומני - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    28/03/2011

הסיבה המרכזית היא עודף משקל ולוא קל כמו גם סכרת היפרטריגליצרידמיה ועוד. אם הBMI שלך 25 ומעלה דיאטה קלה יכולה לעזור. התופעה שכיחה מאד ואם מדובר בשינוי שומני קל הסיכון נמוך, כבד שומני בדרגה גבוהה יכול לגרום לשחמת גם אלכוהול יכול לגרום חכבד שומני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חידוד

אור
    28/03/2011

אני לא רואה בבדיקה BMI , אבל למעט הAST שלי , שיצא 55 וחרג מהסקאלה, כל שאר הבדיקות יצאו תקינות ובנורמה.

האם ה-AST מעיד על כבד שומני?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו