מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חוסר יכולת להתרוקן - צואה ושתןשמעון כהן04/04/2011
אני בן 48. מאושר ואופטימי, נשוי + 7.
לפני שנה וחצי עברתי ניתוח בצואר וקיבוע חוליות C5-7 עקב מאיליופתיה צוארית. כמו כן יש לי בעיה בעמוד שידרה גבי ומותני.
יש לי קושי ללכת וכל החלק התחתון של הגוף עם תחושת נימול וצריבה כמו כויה, תחושת עיפות, כבדות תשישות.
עם הכול אני יכול עוד לחיות, אבל בנוסף יש לי בעיה בלתת שתן וצואה. אני לא סובל מאי שליטה. אני מטופל בליריקה (עד 300 ביום).
כדי לתת צואה אני נאלץ ליטול כדורים משלשלים, אבקות ריכוך. למרות כל זאת כדי לתת יציאה אני נאלץ לבצע חוקן אפילו עם מים מספיק וזאת כדי לייצור מעין ואקום בזמן הלחיצה. התחושה היא שהצואה אינה מגיעה לרקטום ונשארת תקועה במעים איפושהו. איני מרגיש את לחץ על פי הטבעת. הבטן עושה רעשים ותנועות, אבל הצואה לא מגיעה ל"מטה". פעמים רבות יש לי תחושה ליציאה וכאשר אני עושה חוקן- יוצא רק הנוזל ללא הצואה.
לפעמים אני נאלץ לשתות חומרי ניקוי מעיים (כמו לפני קולונוסקפיה).
אני מאוד מתוסכל מכול המצב, ואני מחפש תשובות מאוד ברורות ומדויקות. האם הבעיה שלי נובעת מבעיות עמוד השידרה - צוארי וגבי ? והאם ניתוח נוסף בגב יכול לתת פתרון לבעיה ? אילו בדיקות עוד ניתן לעשות על מנת לדעת איפה האזור ה"פגוע" בדיוק?
* תוצאות בדיקה אורודינמית-FLOW תקין, שלפוחית בנפח מוגדל, שארית שתן קטנה, לא בוצע CMG.
* תוצאת בדיקת מנומטריה - אניזמוס.
* תוצאת בדיקת EMG של ספינקטר אנאלי-סימנים של פגיעה אקסונאלית קלה בעצבוב של EXTERNAL ANAL SPHENCTER משמאל.
* בדיקת קולונוסקפיה-תקינה, יש טחורים פנימיים (לדעתי בגלל הלחץ ה"מיותר").
* בדיקת טונוס אנאלי - תקין.
** שמעתי שיש מן גלולה שבולעים והיא נותנת תמונה של תנועת המעיים, האם זה נכון?
אודה לכם מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר יכולת להתרוקן - צואה ושתן - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק04/04/2011הגלולה מצלמת מעי הדק בעיקר ולא תעזור לך.
נראה שיש לך אבחנה- אניזמוס וטיפול עם ביופידבק יכול מאוד לעזור. לכן ממליץ להפנות שוב למי שביצע הבירור המקיף אצלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)