מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כבד שומני ומוגדל וטחול מוגלעדי24/12/2007
שלום רב,
אני בת 28 , גובה:172 משקל: 96 .
לפני שנה ירדתי בחודשיים 13 קילו (שקלתי 83 ) שאותם החזרתי שוב תוך חודשיים.
לפני 3 חודשים ניסיתי לעשות דיאטה ללא הצלחה ולכן פניתי לרופא משפחה.
בבדיקות דם שביצע רופא משפחה :
cholesterol:213
triglycerides:329
cholesterol hdl:29.70
cholesterol ldl:160.60
alt:36
ast:39
iron:45
ferritin:7
הרופא הפנה אותי גם לאולטראסאונד בטן עליונה והתוצאות הן:
כבד בעל מרקם היפראקואי אחיד מתאים להסננה שומנית משמעותית.
טחול מוגדל עד ל- 15.4 ס"מ אורך ,בעל מרקם אחיד.
רושם לי המשך בירור: כבד מוגדל ,בעל מרקם מאוד שומני, טחול מוגדל.
והרופא הפנה אותי למיפוי כבד וטחול, (ביופסיה אני לא רוצה לעשות בשום אופן אם יבקש....)
זה נשמע מאוד לא טוב..... מה עושים??? האם יש מקום לדאגה רבה??
מה הגודל הנורמלי של הטחול?האם ניתן לעשות פעילות גופנית?האם ניתן להכנס להריון כעת?
יש לציין שיש לי לפעמים כאבים בבטן בצד ימין שבאים וחוזרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד שומני
ד''ר סטיבן מלניק24/12/2007קשה לתת אבחנה סופית אבל בהחלט נשמע כמו כבד שומני. הטחול מעט מוגדל (בערך 14 ס"מ תקין). עיקר הטיפול הוא ירידה במשקל ופעילות גופנית. זה גם ישפר הכולסטרול ושומנים.
עדיף להיות בהריון שכל זה מסודר וגם מעלה הסיכון של סוכרת של הריון.
כדי להפנות לרופא לברר החוסר ברזל שיש לך- הפריטין הנמוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכבד שומני וטחול מוגדל
עדי25/12/2007קודם כל ,תודה רבה.
אם אפשר שאלה נוספת .
אני מנסה לרדת כבר 3 חודשים ולא מורידה אפילו גרם אחד?, מה עושים?בגלל הטחול המוגדל האם אני יכולה לעשות פעילות גופנית?
מה הסיכוי שיבקשו ביופסיה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמנגיומה
ד''ר סטיבן מלניק28/12/2007המנגיומה היא גידול שפיר בכבד שניתן לזהות בבטחון על ידי אולטראסונד.
בגודל של 5 מ"מ אין סימפטומים ואין צורך למעקב. אין סיבה לדאגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)