מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אבנים קטנות בכיס מרהאלמוני25/12/2007
שלום רב ד"ר סטיבן מלניק
אני בן 37,לפני 9 חודשים היו לי התקפי בטן חזקים מאוד שהיו מצד ימין, כולל צמרמורות,והקאות,זה נמשך כמה שעות, נשלחתי לבדיקת אולטרא סאונד
וניתגלו 2 אבנים בכיס מרה 0.5 ס"מ
הייתי אצל גאסטרו אנטרולוג שאמר שבסבירות גבוהה ההתקף היה מכיס המרה המליץ על הסרת כיס מרה, מאז אותו יום עשיתי שינוי דרסטי בתזונה שלי והפחתתי משמעותית אכילת שומן מין החי,והפסקתי כמעט כליל לאכול פאסט פוד,מאז אותו יום לא היו התקפים והאבנים נהיו שקטות, תפקודי הכבד ובדיקות הדם שלי תקינות לחלוטין, הגאסטרו שלח אותי שוב לעשות אולטרא סאונד,כבד מירקם אקוגני-הסננה שומנית לא הודמו שינויים פוקלים,.כיס מרה אינו תפוח,נמצאו מיספר אבנים קטנות,דופנותיו אינם מעובים ללא אבנים בתוכו.
אגב חשוב לי לציין שמצאו לי בבדיקת גסטרוסקופיה בקע בסרעפת 3 ס"מ ואני מטופל באומפרדקס 40 מ"ג,בגלל צרבת. (האם יכול להיות שזה היה קשור להתקף)
אני מתלבט קשות אם לעבור עכשיו ניתוח שאני מרגיש טוב, או להמתין להתקף נוסף ולעשות את הניתוח אחרי שאתאושש מההתקף או מהדלקת.
אני שובר את הראש מה לעשות ולא מצליח להחליט.
אשמח לדעתך המלומדת בנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבנים בכיס המרנ
ד''ר סטיבן מלניק25/12/2007היום זה ברור שממצא של אבנים בכיס המרה ללא סימפטומים לא מנתחים. לעומת זאות אבנים שגורמים לסימפטומים יש סיכוי של התקף נוסף של 70% תוך שנתיים. סיבוכם אחרים של אבנים קיימים בשיעור של 2% לשנה.
לכן אבנים שגורמים לסימפטומים עדיף לנתח. ככלל ניתוחים שהמצב לא חריף יותר קלים מניתוחים דחופים.
מקווה שזה עוזר לך להחליט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)

