כאבים ברום הבטן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים ברום הבטן
    מיקי
    23/04/2011

לפני חודש וחצי ילדתי את בני השני. ההריון היה מלווה בכולסטזיס (ערכי תפקודי הכבד ומלחי המרה היו גבוהים) וטופלתי במשך 10 שבועות באורסוליט במינון של 1800 מ"ג ליום. אולטרהסאונד שנערך לי הראה שהכבד תקין ויש אבנים קטנות בכיס מרה ללא חסימה או דלקת.
    מאז הלידה אני סובלת (כבר בפעם הרביעית) מהתקפים של כאבים חזקים (עד חוסר תיפקוד) ברום הבטן. הכאבים נמשכים מספר שעות ההתקף האחרון היה החמור מכולם ונמשך כ-7 שעות עם כאבים גם בגב באיזור מקביל לרום הבטן.
    רופאת המשפחה איבחנה צרבת ומציעה לטפל ב- LANSOPRAZOLE במשך חודש.
    מכיוון שאני מניקה אני מעדיפה לא לקחת תרופות מיותרות.
    שאלותי הן:
    1. האם האבחנה נשמעת נכונה? מה הדרך הטובה להבין מה הבעיה?
    2. האם יש טיפול תרופתי שיכול לעזור בעת ההתקף ולא לקחת מראש?
    3. האם יכול להיות קשר לבעיות בדרכי המרה שהיו לי בהריון או לאורסוליט?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים ברום הבטן

הוספת תגובה

• כאבים ברום הבטן - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    24/04/2011

אם תפקודי הכבד שלך תקינים כעת קרוב לוודאי שאין הכאב קשור בכולסטזיס. תרופות ממשפחת הPPI נחשבות ללא מזיקות בהנקה (כיום גם בהריון אך שם הייתי נזהר בשליש הראשון).כאב בבטן עליונה אינו מאפיין רפלוקס אלא יותר ממצא פפטי. טיפול בלנסופרזול יכול להועיל, אך בצעי בדיקת נשיפה קודם וניתן לשקול גם גסטרוסקופיה. בכל מקרה כדאית בדיקת והתרשמות גסטרואנטרולוג .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו