מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בקע בסרעפת 3 ס"מ ושימוש באופרדקסאלמוני30/12/2007
שלום רב, רני בשנות ה 30 לחיי
אני סבלתי כמה חודשים משיעול מתמשך שבא והלך,אני רגיש בעונות מעבר אבל לרוב אחרי פרק זמן סביר עברה התופעה,
הפעם זה נמשך כמה חודשים ,רופאת א.א.ג הפנית אותי לגסטרו שאיבחן בגסטרוסקופיה בקע סרעפתי 3 ס"מ 41-44 ס"מ מהשיניים.
קיבלתי אומפרדקס 40 מ"ג שני כדורים ביום,(מינון גבוה נחשב) אחרי 5 שבועות של שימוש חש בהקלה משמועתית,
עדיין יש שיעול עם הפרשים ארוכים בין שיעול לשיעול,, אני משתדל לשמור על תזונה תקינה.
קראתי מאמרים על כדורים נוגדי חומציות שלטווח ארוך יכולים לגרום נזק, שאלתי האם אצטרך לקחת כדורים נוגדי חימצון לכל החיים?,מה הסיכונים? אם אעבור ל 20 מ"ג הצרבת יכולה לחזור.
יש פיתרון אחר זולת ניתוח לפתור בעיה זאת? כמו כן האם הבקע יכול לגדול, האם עומק הבקע עומק
חומרת הצרבת? אני מאוד מוטרד מהעיניין.
חשבתי להיבדק אצל רופא ראות אם אומפרדקס לא היה עוזר, האם כאדי עדיין להיבדק אצל רופא ראות שהשיעול כמעט פסק, חשוב לציין שאני סובל מאסטמה קלה מאוד ואלרגי לאבק.(במיוחד בעונות המעבר זה קורה לי.
אשמח לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע בסרעפת
ד"ר יעקב מאור30/12/2007שיעול יכול לנבוע מהחזר חומצה מהקיבה לושט ומשם להשאף לסימפונות. מנגנון אחר יכול להיות רפלקס שיעול כתוצאה מחשיפת הושט לחומצה. כדי לודא קשר בין שיעול לחומציות מומלץ ניסיון טיפולי של בולמי משאבות פרוטונים (PPI) כמו אומפרדקס במינון גבוה למספר חודשים ולאחר מכן להוריד את מינון התרופה למינון המינימלי המונע סימפטומים. לא הוכחו נזקים משמעותיים בשימוש ארוך טווח בתכשירי ה- PPI. קיים קשר נסיבתי אך לא סיבתי בין החזר חומצה לבין בקע סרעפתי. הגודל לא קובע!
האם יש לך אסטמה רצוי שתפנה גם לרופא מומחה למחלות ריאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)