ALPHA FETOPROTEIN TM גבוה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ALPHA FETOPROTEIN TM גבוה
    דורה
    09/05/2011

שלום רב למנהלי הפורום, אני בת 61, מטופלת בסימווסטטין נגד כולסטרול במינון של 10 מ"ג. נמצאת כשלוש שנים בבירור של סיבה למיחושים בבטן עליונה צד ימין. ב-US בטן שעשיתי כבר כמה פעמים הכל תקין, חוץ מכבד שומני שלפעמים מופיע ולפעמים לא. גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה תקינים. בבדיקות דם מורחבות שעשיתי לפני שבוע יצאה חריגה ב-ALPHA FETOPROTEIN TM . התוצאה היא 10.82כאשר הגבול העליון הוא 7. רציתי לבקש התייחסות לתוצאה הזאת ומה לעשות בהמשך. אולי חשוב להוסיף, שחוץ ממיחושים בצד ימין בטן עליונה, היו לי התקפי כאבים חזקים באיזור הקיבה. בבירור שנעשה אז, לפני כ-5 שנים, נבדק גם אמילז ונמצא גבוה - 165, כאשר הגבול העליון הוא 100. תוצאת האמילז בבדיקות האחרונות - 145. הכאבים האלה באיזור הקיבה בינתיים הפסיקו, אבל המיחושים נשארו. הם מופיעים בעיקר בזמן הליכה או עמידה, או במאמץ גופני אחר, ומלווים בחולשה כללית. כשאני מתיישבת ונחה, זה עובר. בסך-הכל, אני מרגישה עייפות, התפקוד שלי נפגע, אני דואגת ונמצאת באי-וודאות. אודה על תשובתכם לגבי הכיוון של המשך הבירור, - דורה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ALPHA FETOPROTEIN TM גבוה

הוספת תגובה

• ALPHA FETOPROTEIN TM גבוה - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    10/05/2011

רמת אלפא-פטו פרוטאין כזו אינה אבחנתית ואינה מעידה על הפטומה אך מצדיקה ביצוע US באם לא נעשה בחצי השנה האחרונה . יש לה ערך במעקב בחולי כבד כרוניים...
    גם רמת עמילז כזו אינה אבחנתית ותתכן הן בדלקת לבלב כרונית והן במצבים אחרים שפירים כמקרועמילסמיה (בה הרמה בשתן תקינה וניתן לבדוק ליפז בדם ובשתן שיהיו תקינים. לגבי המחושים הם בלי ספק מצריכים בירור כולל בדיקות דם מלאות ובשילוב עם שאר התלונות שקילת CT בטן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

דורה
    10/05/2011

תודה רבה לך פרופ' זמיר על תשובתך המהירה שנותנת כיוון להמשך הבירור, בברכה - דורה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך בירור של מיחושין בצד ימין בטן

דורין
    14/06/2011

שלום לפרופ' זמיר, לפני כחודש התייעצתי איתך בקשר למיחושים בצד ימין בטן עליונה. בהמשך להמלצתך עשיתי שוב US בטן אצל רופא מומחה שיצא שוב תקין, וגם עשיתי בדיקת דם לליפאז (יצא בגבולות הנורמה - 33) ובדיקת אמילאז בשתן (יצא גם תקין - 104). המיחושים בצד ימין ממשיכים להציק, במיחד בכל הפעוליות הגופניות שנעשות בעמידה: בעבודה, בהליכה, בסידורי בית. מחכה עכשיו לתור של CT או MRI. רציתי לשאול האם יש דחיפות בביצוע הבדיקה הזאת, ומה עדיף לבחור - CT או MRI בטן? שוב מודה לך מקרב לב, - דורה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו