מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רפלוקס מר?היתכן? משהו שאני לא מבינהדינה11/05/2011
שלום,
באמת שניסיתי להבין ולא הצלחתי.קראתי כמעט כל הרצאה ומסמך כתוב באינטרנט.
יש לי טעם מר בפה מזה כחודש .התופעה התחילה עם הטיפול בהליקובקטר ונמשכת עד היום .יש ימים טובים יותר ויש כאלה בלי.קראתי במס' מקומות שמדובר כנראה בריפלוקס של מיצי מרה.כמעט ואין לי צרבת(חמוצה) .היתה לפני מס' חודשים לתקופה קצרה ועברה ועתה יש מידי פעם .
את הבדיקה להליקובקטר קיבלתי בגלל פריחה ולא בגלל הצרבות שבשלב הבדיקה כבר לא היו.
לגבי הטעם המר -הכיצד?למיטב הבנתי מיצי המרה עוברים למעי או לתריסריון ולא לקיבה אז כיצד הם מגיעים בכל זאת לקיבה ? האם יש שוער בין הקיבה למעי שמחזיר חומרים משם לקיבה?ולמה זה התחיל עם הטיפול???
בבקשה הסבר ....
ושאלה נוספת בבקשה -האם יתכן שחודש + אחרי הטיפול עדיין יש תופעות לוואי של טעם מר? ממה הוא נובע בעצם? ז"א מה גורם בטיפול לתופעה של טעם מר?
האם הטיפול היה טריגר למשהו אחר בכלל?יש לי מידי פעם גם כאבי בטן דווקא באזור המעי וזה אני דווקא מניחה שמתאים לטיפול המסור של האנטיביוטיקה .אני חשה שיפור מה בעניין.
קבעתי תור לגסטרו אלא שהתור בעוד חודש ואני ממש מבקשת לדעת האם יש מקום לדאגה?ולהיות יותר בוטה -מה הסיכוי שגדל לי משהו מיותר בגוף?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלוקס מר?היתכן? משהו שאני לא מבינה - תגובה
פרופ' דורון זמיר11/05/2011טעם מר בפה יכול להיות גם מהטיפול התרופתי ואנטיב. יכולה לגרום לכך, ביחוד פלגיל העושה מעין טעם מתכתי. אכן יש רפלקס לעיתים של מרה מהפתח שיש בפפילת התריסריון (מיד לאחר הבולבוס) ניתן לנסות טיפול בכולסטירמין (קווסטרן) או סוכרלפט.. הסיפור בהחלט אינו סיבה לדאגה ונשמע שפיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)