רפלוקס מר?היתכן? משהו שאני לא מבינה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רפלוקס מר?היתכן? משהו שאני לא מבינה
    דינה
    11/05/2011

שלום,

באמת שניסיתי להבין ולא הצלחתי.קראתי כמעט כל הרצאה ומסמך כתוב באינטרנט.

יש לי טעם מר בפה מזה כחודש .התופעה התחילה עם הטיפול בהליקובקטר ונמשכת עד היום .יש ימים טובים יותר ויש כאלה בלי.קראתי במס' מקומות שמדובר כנראה בריפלוקס של מיצי מרה.כמעט ואין לי צרבת(חמוצה) .היתה לפני מס' חודשים לתקופה קצרה ועברה ועתה יש מידי פעם .
    את הבדיקה להליקובקטר קיבלתי בגלל פריחה ולא בגלל הצרבות שבשלב הבדיקה כבר לא היו.
    לגבי הטעם המר -הכיצד?למיטב הבנתי מיצי המרה עוברים למעי או לתריסריון ולא לקיבה אז כיצד הם מגיעים בכל זאת לקיבה ? האם יש שוער בין הקיבה למעי שמחזיר חומרים משם לקיבה?ולמה זה התחיל עם הטיפול???
    בבקשה הסבר ....
    ושאלה נוספת בבקשה -האם יתכן שחודש + אחרי הטיפול עדיין יש תופעות לוואי של טעם מר? ממה הוא נובע בעצם? ז"א מה גורם בטיפול לתופעה של טעם מר?

האם הטיפול היה טריגר למשהו אחר בכלל?יש לי מידי פעם גם כאבי בטן דווקא באזור המעי וזה אני דווקא מניחה שמתאים לטיפול המסור של האנטיביוטיקה .אני חשה שיפור מה בעניין.

קבעתי תור לגסטרו אלא שהתור בעוד חודש ואני ממש מבקשת לדעת האם יש מקום לדאגה?ולהיות יותר בוטה -מה הסיכוי שגדל לי משהו מיותר בגוף?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• רפלוקס מר?היתכן? משהו שאני לא מבינה - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    11/05/2011

טעם מר בפה יכול להיות גם מהטיפול התרופתי ואנטיב. יכולה לגרום לכך, ביחוד פלגיל העושה מעין טעם מתכתי. אכן יש רפלקס לעיתים של מרה מהפתח שיש בפפילת התריסריון (מיד לאחר הבולבוס) ניתן לנסות טיפול בכולסטירמין (קווסטרן) או סוכרלפט.. הסיפור בהחלט אינו סיבה לדאגה ונשמע שפיר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו