כאב חזק לאורך הושט

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאב חזק לאורך הושט
    מיכל
    11/05/2011

ד"ר שלום
    אני בת 30, בהריון ראשון תחילת טרימסטר שלישי.
    לאורך החודשים האחרונים קרו לי מספר פעמים התקפים של כאב חזק מאוד שמתחיל ממרכז הבטן העליונה (אזור הסרעפת) ומטפס כלפי מעלה עד לאזור הושט. לא היה נראה שהכאב קשור באוכל, אבל כשהופיע, הופיע בעיקר בשעות הערב. לעיתים התלוותה צרבת ולעיתים לא. הכאב חזק מאוד (הייתי רוצה להאמין שצירים כואבים באותה מידה), מרגיש כאילו מתחיל גל של התכווצות מבפנים שעולה כלפי מעלה ואז דועך. שום דבר שעשיתי כדי להרגיע את הכאב לא עוזר- לא טאמס, לא אוכל.... הכאב פשוט דועך מעצמו אחרי כמה זמן (שעות).
    אשמח אם תוכל להרגיע את חששותי ולאשש כי אכן מדובר במשהו שקשור בקיבה (כי בכל זאת אני סובלת מצרבות לעיתים תכופות), ומה ניתן לעשות כדי להקל על הכאב?

בתודה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאב חזק לאורך הושט

הוספת תגובה

• כאב חזק לאורך הושט - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    11/05/2011

הריון הינה תקופה שבה הרפלקס נפוץ וסיכוי סביר שזו הסיבה לכאב אם את בשליש השלישי את יכולה לקחת PPI פעם-פעמיים ביום, תרופות כמו לנטון ואומפרדקס. אפשרות פחות סבירה היא שמדובר בהתכווצות הוושט בעקבות האוכל, תופעה שפחות שכיחה בהריון דווקא ונמשכת שניות-דקות ובולטת עם שתיה קרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו