האם יש לי צליאק ???

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם יש לי צליאק ???
    מישהי
    12/05/2011

המוגלובין 11.8
    endomysial ab : negative igg+iga iso.of endomys
    t.ttransglutaminase : 22.2 h iga isotype of ttg הנורמה 0-20
    celiac screen הנורמה 0-40 ולי יש 86.2 includes ttg and dgp

האם בטוח שאין ?
    האם בטוח שיש ?
    ואם כן סבירות נמוכה או גבוהה ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם יש לי צליאק ???

הוספת תגובה

• האם יש לי צליאק ??? - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    12/05/2011

לא ברורות לי התשובות הכתובות ANTI TTG מעט מעל הנורמה אינו אבחנתי אני מבין שנוגדנים אנטי אנדומיזיאליים שליליים?? השילוב אינו תומך במחלה את התשובה השלישית לא הבנתי האם זה שילוב של ANTI TTG ו ANTI DGP. מה שכתבת לא ברור. בכל מקרה יש חשיבות גם לקליניקה וסיפור משפחתי ואם הבדיקות גבוליות ויש אחד משניהם כדאי לבצע את בדיקת סטנדרט הזהב-ביופסיה מהתריסריון בגסטרוסקופיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צליאק

אורחת
    13/05/2011

כל השורה הרביעית היא נפרדת מהשורה השלישית כל מה שכתבתי בשורה הרבחעית שייך לצליאק סקרין שיש לי מעל הנורמה 86 , האם רוב הסיכויים שיש לי או אין לי עי אני לא רוצה לעשות את הבדיקה המפחידה הזו וכבר מעדיפה לאכול ללא גלוטן. אבל מעונינת לדעת בערך באחוזים צמ
    ה הסיכוי שיש לי . דרך אגב ברזל 95

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צליאק - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    13/05/2011

כמו שאמרתי הסרולוגיה חשודה ולא יותר וכדאי לדעת אם יש סיפור משפחתי או הסתמנות מתאימה. אידיוטי לקבוע אחוזים ואין אחוזי סיכוי לתוצאות מעבדה שונות . אם יש חשד לפי בדיקות המעבדה כדאי לעשות ביופסיה. בכל מקרה כדאית התרשמות קלינית במרפאה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש לי צליאק ??? - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    13/05/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו