בעיות במערכת העיכול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות במערכת העיכול
    יובל
    14/05/2011

בן 53 סובל שנים ממעי רגיז-גרפסים קולניים-יציאות ושילשולים רבים (2 עד 5 ביום)-מיחושים בבטן (זימזומים, תחושות של ריקנות ואי נוחות לאחר יציאות וחולשה נוראית לפעמים)-כאבים בצד ימין-צרבת ועוד. לאחרונה נוסף גם קושי בבליעה (כדור אומגה3 נתקע לי בגרון ותמיד נשאר שארית בגרון במאכלים כמו תפוח או גרנולה) קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה תקינים. בדיקות דם תקינות. משקל נשאר יציב. בדיקת דם ל H.P. שלילי (האם בדיקת דם מספיק אמינה?).בדיקת רגישול לאקטוז נמצאה חיובית. הפסקתי דברי חלב מזה חודשים, מלבד 2-4 פרוסות גבינת עמק (אין בה כמעט לאקטוז), אבל ללא כל שיפור. אני אוכל מעט יחסית, נמנע ממאכלי חלב וקטניות, מעט ירקות ופירות.
    האם יש בדיקות נוספות שכדאי לבצע?
    האם יש תרופות גם ללא מרשם שעוזרות?
    לא נבדק צליאק.
    כיוון שקולונוסקופיה+גסטרוסקופיה שבצעתי לא מכסות את המעי הדק, האם מומלץ בדיקת גלולת הוידאו למעי הדק?
    האם גלולת וידואו לוושט יכולה לבוא במקום צילום בריום ו.ק.ת.?
    רופא אמר לי פעם שיתכן מעי רגיז, מה עושים?
    הבעיות הכי קשות הן היציאות/שילשולים רבים והחולשה שלא ניתן לתאר בעקבות כך, מה ההמלצות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות במערכת העיכול

הוספת תגובה

• בעיות במערכת העיכול - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    14/05/2011

,הסיפור בהחלט יכול להיות תסמונת מעי רגיש ותלונות רבות נשמעות פונקציונליות. קפסולה יעילה מצילום פסג של מעי דק ואיני רואה טעם בבדיקת נשיפה חוזרת ניתן לנסות פרוביוטיקה ובהחלט כדאי לבדוק נוגדנים לצליאק. בכל מקרה בדיקה אישית והערכת כל הנתונים עדיפה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו