סלמונלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סלמונלה
    א
    14/05/2011

שלום שוב,
    אובחנתי בבדיקת צואה כי יש סלמונלה קיבלתי טיפול באנטיביוטיקה בשם ציפרופלורסטין והיום זה היום הרביעי שאני לוקחת אותה בימים האחרונים היו לי כאבי בטן לסירוגין והיום היו לי שלשולים עם כאבי בטן עזים וחום נמוך (37.3) האם זה קשור איכדהו לאנטיביוטיקה?
    או לחיידק? האם האנטיביוטיקה יכולה לא לפגוע בחיידק אלא להפך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סלמונלה

הוספת תגובה

• סלמונלה - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    14/05/2011

אין חובה לטפל בגסטרואנטריטיס מסלמונלה באנטיביוטיקה, זה יכול לקצר מהלך ביוםולעשותך סטרילית לחידק-לא נשאית. כל אנטיביוטיקה יכולה לעשות כאב בטן ושלשול (37.3 לא מוגדר חום) , אך גם הסלמונלה יכולה לגרום לכך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

א
    14/05/2011

סליחה אבל לא הבנתי מה אומר: "זה יכול לקצר מהלך ביוםולעשותך סטרילית לחידק-לא נשאית" כאילו האנטיביוטיקה אמורה לעזור להיפטר מהחיידק?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    15/05/2011

טיפול בגסטרואנטריטיס חידקית (ביחוד סלמונלה ושיגלה בארצנו) הוא קונטרברסיאלי, מאחר והמחלה היא SELF LIMITED וחולפת בלאו הכי תוך כמה ימים. עם זאת מספר עבודות כולל אחת שלי הראו שטיפול אנטיביוטי קצר במהלך היומיים הראשונים של ההסתמנות, ביחוד כשיש חום ושלשול דמי (אך גם בלי זה האחרון), מקל על הסימפטומים ומקצר את המחלה ביום. חלק מחולי גסטרואנטריטיס חידקי כזה יכולים (אורו-פקלית-כלומר אי שטיפת ידיים טובה אחרי צאיה+הכנת אוכל לבני המשפחה) להדביק לתקופה קצרה, כך שלחיסול חידק באנטיב. יתרון מזערי נוסף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו