פאזל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פאזל
    שואלת
    14/05/2011

שלום רב
    רציתי לשאול לגבי המשמעות של:
    בילירובין גבוה בשתן ולא בדם (9-10) נבדק פעמיים
    גרד בידיים וכאב ותחושת חולשה ונימול בידיים וברגליים
    כולסטרול וטריגליצריד גבוהים (ללא סיבה תזונתית)
    בבדיקה קלינית הכבד מרגיש רגיל.
    אין עליה באנזימי כבד למעט GGT גבוה בתחילת המחלה:

(כנראה) התחיל לפני כשמונה חודשים לאחר זיהום חמור (ERP גבוה וכל הסימנים לזיהום כמו גם חום וכאבי שרירים, דם בשתן) לא נמצאה סיבה לזיהום באשפוז וחל שיפור ספונטני.
    אין ממצאים של נוגדנים ANA, אין ממצאים על העור, אין ממצאים אלרגולוגיים וראומטולוגיים. (הייתי אצל אימונולוג, רופא עור וראומטולוג).
    אשמח לעזרה - לכל רופא רק חלק מהפאזל!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פאזל

הוספת תגובה

• פאזל - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    14/05/2011

כשבילירובין עולה בדם , הוא מופיע בשתן, לא סביר שבדם היה תקין, אלא אם כן נבדקו הבדיקות בהזדמנויות שונות... הסיפור מבולבל, מה לגבי שאר הסרולוגיה AMA סרולוגיה וירלית ואוטואימונית ואחרות איך תפקודי הכבד כעת? US.? כולסטרול וטרי. גבוהים אינם קשורים בד"כ למחלה , מעט לתזונה והרבה לנטייה גנטית. שוב כדאית בדיקת גסטרואנטרולוג

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פאזל 2

שואלת
    14/05/2011

תודה על התשובה המהירה
    הסתכלתי שוב, ואכן בשני מקרים באותו יום לא נמצא בילירובין בדם (כלומר בגדר התקין) וכן נמצא בשתן (ערכים של 8 פעם אחת ו10 בפעם אחרת). זה קרה פעמיים. גם לויקוציטים מעל 500 ללא הסבר. אני לא צהובה. אבל יש גרד (אני כבר פצועה) ונוירופתיה היקפית בידיים וברגליים.
    עשו לי סרולוגיה די מקיפה בבית החולים בזמן הזיהום שסבלתי ממנו (לפני כשמונה חודשים) ולא מצאו כלום. גם בדיקות אימונולוגיות לא העלו דבר - אבל כמובן שייתכן וישנן עוד בדיקות שעוד לא חשבו לעשות אותן. US לא עשו בשום שלב.
    הכולסטרול ורמות הטרי. עלו ביחד עם הזיהום ונותרו ברמה דומה מאז (צעירה, רזה, צמחונית, עם רמות מעל 200). ויטמינים D וB12 בצד הנמוך אבל תקינות.
    בריאה באופן כללי, נמצאת כרגע בהיפרטירואידיזם (בלוטת תריס הוסרה לפני כחמש שנים בעקבות השימוטו וגרייבס בעקבותיו) בשל אי איזון באלטרוקסין (עוד לא התייצב)
    לוקחת למיקטל, ויפקס באופן קבוע מזה שנים.
    כל רופא מפנה לרופא אחר, בהתמחות אחרת. בעיקר חשוב לי לשמוע את דעתך - אם ידוע לך על מקרים של בילירובין בשתן או במחלת כבד ללא צהבת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכחתי

שואלת
    14/05/2011

אנזימי כבד כרגע תקינים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו