מודאג מאוד חריגה אנזימי כבד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מודאג מאוד חריגה אנזימי כבד
    יוסי
    16/05/2011

שלום דר'
    בדקתי באינטרנט עבור אימי את תוצאות בדיקות דם שיגרתיות. לטענת הרופאה שלה הכל בסדר. אך מאחר וראיתי חריגות ונבהלתי מהתוצאות אני חושש לספר לה. אנא עיזרו לי. האם יש מקום להירגע.
    אימי בת - 65 סובלת מלחץ דם גבוה, טריגליצרידים וכולסטרול ואוסטופרוזיס. מקבלת כדורים שונים לכל הנ"ל.מעולם לא עישנה ולא צרכה אלכוהול.
    בבדיקות דם אחרונות הכל בטווח הנורמה למעט קפיצה משמעותית שלא היתה לאורך שנים (בגרף המעקב):
    GOT-39 GGT-110 GPT-58 UREA-BLOOD-45 אנא אני מאוד מאוד מודאג האם זה מצביע על משהו מסוכן. אם כן, מה ניתן לעשות. ואם לא בהכרח מסוכן, אז גם אשמח לדעת מה עלינו לעשות.
    בבקשה, לא יודע מה להגיד לאימי אך מצד שני אני חושש שהרופאה שלה לא מדייקת. אנא עזרתכם,

אגב בדיקות קודמות עד לפני חצי שנה הכל היה תקין לגמרי (חוץ מטריגליצרידים 200).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מודאג מאוד חריגה אנזימי כבד - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    16/05/2011

ההפרעה היא קלה ותלוי מה משכה. הסיבה השכיחה ביותר בגילה היא כבד שומני הקשור בכל עודף משקל, אך גם בסכרת, גם תרופה חדשה כמו ליפיטור יכולה לגרום לכך ויש כמובןלבצע סרולוגיה לנגיפים של הכבד ולמחלות אוטואימוניות ואחרות. US יכול להראות סימני שחמת (שכנראה אין לה אם ההפרעה חדשה) וביחוד עדות לכבד שומני. בכל מקרה ההפרעה קלה,ו לא מדאיגה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

יוסי
    16/05/2011

פרופ' יקר. תודה מעומק הלב על ההתייחסות המקצועית והמהירה. הבנתי ונפנה להמשך מעקב.
    שהשם יזכה אותך על הסיוע שאתה מעניק לזולת.
    תודה
    יוסי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו