מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תפיחות בבטןעומר04/06/2011
שלום,
אני בן 22 וסובל ממחלת מעיים דלקתית (כנראה קרוהן, לא בטוחים) ופיברומיאלגיה. למעשה, לרוב התסמינים שלי דומים יותר לתסמינים של מעי רגיש, אם כי לעיתים רחוקות יש גם מעט דם, בד"כ בניגוב.
מזה שנים - עוד לפני שהחלו אצלי בעיות המעיים ועוד כשהיציאות שלי נראו תקינות לחלוטין - אני סובל מתופעה שמציקה לי מאוד אסתטית: יש לי תפיחות בבטן התחתונה. אני בגובה 1.88 מ' ושוקל 74 ק"ג - בהחלט משקל תקין, והתופעה הנ"ל היתה אפילו בתקופה שבה, עקב הרגשה לא טובה, ירדתי במשקל עד לכדי 63 ק"ג (אותו גובה) כשאז למעשה הייתי בתת-משקל. כך שאני לא חושב שלמשקל שלי יש כאן תפקיד.
התפיחות הזאת גורמת לכך שנראה כאילו יש לי כרס קטנה, ושוב, למרות שאני ממש לא שמן ואני בעיקרון דווקא רזה. זה לא יפה ולא נעים וזה גם גורם לי המון המון פעמים במהלך היום לכווץ את הבטן, דבר שאני משער שבפני עצמו הוא לא בריא - אבל זה כבר הרגל כמעט בלתי נשלט אצלי בגלל התופעה הנ"ל.
יש לציין שבמשך תקופה של חודשים לא מעטים לקחתי בכל יום שקיק של VSL3, אך הדבר לא עזר לתופעה הנ"ל (וגם לא עזר הרבה ליציאות).
אני כן סובל מריבוי גזים (גם לזה ה-VSL לא עזר), אבל אינני יודע אם זה מה שגורם לתפיחות בבטן התחתונה אצלי.
כחלק מהתופעות במעיים, אני סובל מתחושת אי-התרוקנות, תמיד.
עוד צריך לציין שאין ספק שהתפיחות בבטן מורגשת ונראית יותר לאחר אוכל - אבל חשוב להדגיש שהיא קיימת גם כשאני קם בבוקר וגם אם צמתי לפני כן 12 שעות. דומני שאפילו לאחר שאני צם ביום כיפור התפיחות נשארת שם.
כאמור, הבעיה מאוד מציקה לי.
אשמח לדעת:
1) האם יש בדיקות כלשהן שכדאי לערוך בנושא זה כדי למצוא את מקור הבעיה.
2) מה אפשר לעשות בנושא ועד כמה כל דבר יעיל.
3) ספציפית - האם כדאי לנסות כדורים של האנזים לקטאז?
תודה מראש!
עומר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפיחות בבטן - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק04/06/2011ממליץ לבצע בדיקת נשיפה לחוסר לקטייז ואם חיובי לקחת לקטייז. זה יכול להסביר חלק של התלונות.
אבל הכי סביר שיש מעי רגיז. יתכן גורם משותף למעי רגיז ופיברומיאלגיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)