אומפרדקס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אומפרדקס
    יגאל
    11/06/2011

שלום,
    התחלתי לקחת לפני כשבוע אומפרדקס 20 פעמיים ביום עפ"י הנחיית רופא גסטרו, לאחר תלונות של התקפי שיעול.
    הערב כחצי שעה לאחר נטילת הכדור, הרגשתי תחושה של בחילה קלה ומטרידה בגרון שנמשכה מספר שעות. להרגשה זו נוספה חולשה וצורך ליציאה ושיעול שבא והלך שבמהלכו פליטה של ליחה צמיגה ומעט כאבי בטן חולפים. (התופעות גרמו לי לאבד תיאבון ולא לאכול).

* רציתי לדעת, האם התופעות יכולות להגרם בגלל האומפרדקס ?
    * האם יתכן כי התופעות יחלו רק לאחר שבועה של נטילת התרופה ?
    * האם ישנה הגבלת שימוש כלשהיא מאחר ואני לוקח גם - סרנדה, מטפורמין, וכדור נגד קולסטרול ?
    * האם להמשיך עם האומפרדקס ?

תודות על היעוץ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אומפרדקס

הוספת תגובה

• עדכון

יגאל
    11/06/2011

מזמן המייל הראשון ועד עתה היו לי כבר 2 יציאות מיימיות לחלוטין.

האם עובדה זו משנה משהו בהמלצה ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדכון - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    12/06/2011

יתכן תופעת לואי של אומפרדקס ומציע הפסקה למעקב. אם התלונות חולפות יש לקחת הכדור מחדש ולבדוק אם התלונות חוזרות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ו.....

יגאל
    13/06/2011

רציתי לדעת האם יתכן כי תופעות הלוואי האלה יגיעו לאחר שלקחתי את הכדור כבר כשבוע ? (כ-12 כדורים).

הבנתי שטיפול באומפרדקס מתחיל להיות יעיל לאחר לפחות חודשיים של שימוש - האם נכון הדבר והאם יתכן כי בתקופה הזו הסימפטומים של הרפלוקס יתחזקו ?

האם יש להמשיך ולקחת את הכדור גם לאור התופעות הנ"ל (כרגע כבר אין שלשלול וכאבי בטן) כאשר אני התחלתי לקחת אותו שוב אתמול בבוקר כי עם הזמן התופעות ייחלשו ויעברו ?

תודה על הכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ו..... - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    13/06/2011

תופעות לואי לתרופה יכולות להופיע אפילו לאחר הכדור הראשון אבל אם תוך כדי טיפול התלונות נעלמות אז כנראה שאין קשר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו