צרבות ובקע סרעפתי - אנזימי עיכול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צרבות ובקע סרעפתי - אנזימי עיכול
    אוהד
    05/01/2008

שלום. בן 30 מזה כשנתיים סובל מצרבות. לפני כשנה וחצי ביצעתי גסטרוסקופיה שהראתה בקע סרעפתי קטן - בינוני. עד היום הסתדרתי עם לנטו 15 או 30 פעם ביום בבוקר. לאחרונה (חודש) המצב החריף מאוד, כל הזמן צרבות והרגשת צריבה בחזה, כולל לפעמים החמרה באסטמה. הרופא (הייתי גם ביעוץ מומחה) העלה לי ל לנטון 30 פעמיים. המצב לא מה שכן אני לפעמים מרגיש שהאוכל לא מתעכל וזה עושה לי בחילות (לוקח מדי פעם פרמין). קראתי שאפשר להוסיף אנזימי עיכול (קניתי חבילה והרכיבים הם עמילאז, פפטידאז, גלוקועמילז, פרוטאז, ליפאז... ) בשעת הארוחה.

רציתי לשאול אם זה לא יחמיר הצרבת והאם יש ארוחה ספציפית ביום שמומלץ להוסיף ? האם יש צורך ? בעוד כחודש וחצי אבצע ניטור PH, עד אז מנסה לשפר את איכות החיים שמאוד הדרדרה (לגבי שאר העזרים - אני לא אוכל אחרי 18, ישן גבוה, וכדומה)

ועוד שאלה - רבע כפית סודה לשתיה עם כוס מים - יכול להזיק ? לאיזו תקופה אפשר להשתמש בזה אם זה יעזור ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• צרבת ובקע סרעפתי - אנזימי עיכול

ד''ר יעקב מאור
    05/01/2008

התלונות שציינת מתאימות למצב שניקרא דיספפסיה. מצב של הרגשת מלאות, בחילות ולעיתים הקאות לאחר ארוחה. ההחמרה יכולה לנבוע מעליה במשקל, צריכת אלכוהול מופרזת, עישון או שינויים התנהגותיים ותזונתיים אחרים. במצב זה יעזרו כמובן שינוי אורחות החיים. בנוסף יכולים להועיל העלאת מינון תרופות מסוג מעכבי משאבות פרוטונים כגון לנטון - כפי שהוצע לך ומתן תכשירים פרוקינטיים (מגבירי התכווצות הקיבה) כמו פרמין או מוטיליום. באם אלה לא עוזרים יש מקום לשקול עם הגסטרואנטרולוג המטפל ביצוע גסטרוסקופיה חוזרת לשלילת התהוות פתולוגיה חדשה במערכת העיכול העליונה.
    לתכשירים המכילים אנזימי עיכול אין תפקיד בטיפול במצב זה. סודה לשתיה הינה סותר חומצה מאוד חלש שיכול לעזור במידה מסוימת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו