אמבות בצואה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אמבות בצואה
    MM
    15/06/2011

ד"ר שלום,

מזה כחודשיים יש לי נפיחות בבטן, התכווצויות, גזים הכל אחרי האוכל בערך מתחיל שעה אחרי האוכל.
    לפני כחודש נמצאו שתי האמבות הנ"ל ציסטות Blastocystis hominis וטרמפוזואיטים Dientamoeba fragilis. בצואה. קיבלתי פלג'יל ל - 10 ימים. חזרתי על בדיקת הצואה אחרי שבועיים והם לא הוכחדו עדיין אותו דבר.

אני ממשיך עם הסימנים של גזים, נפיחות ..., עשיתי הרבה בדיקות דם שיצאו תקינות והרופא שולח אותי גם לאולטראסאונד.

אז מה ההצעה האם הסימנים (גזים, נפיחות, התכווצויות בבטן) מהאמבות הנ"ל? האם צריך לקחת אנטיביוטיקה אחרת?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אמבות בצואה

הוספת תגובה

• אמבות בצואה - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    16/06/2011

אמנם איני פרזיטולוג, ברם טפילים אלה ידועים כקומנסלים בד"כ ובצורה זו אינם גורמים להסתמנויות, מה עוד שהטיפול הנסיוני בהם בפלגיל מקובל אךלרוב לא יעיל (לעומת צורה חודרנית בה יש שלשולים דמיים בשל אמבה והטיפול בפלגיל דווקא מועיל. כדאי למצוא סיבה אחרת לתלונות ולא להאשים את האמבה במקרה זה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו