מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- AMILAES - גבוההמודאגת :(19/06/2011
שלום רב,
תודה מראש על עבודת הקודש שאתם נותנים פה בפורום.
הסיפור שלי כזה...בת 28 בריאה בד"כ, ילדתי לפני כשנה ושלושה חודשים את בני הראשון, מאז ומעולם אני זוכרת את עצמי כסובלת מכאבי בטן ומאי נוחות מאכילה מרובה וכו'...לפני 10 חודשים הכאב הפך לגדול יותר ומטריד יותר, בהתחלה חשבתי שמדובר בוירוס מסויים שפשוט חוזר כל הזמן...מאוחר יותר הבנתי שזה בלתי אפשרי.
תקופת הסיוט היא כ-10 חודשים בהם כל חודש, או שלושה שבועות אני חוטפת התקף שמרגיש כמו וירוס,צכאבי בטן "נודדים" כל פעם במקום אחר צמרמורות, בחילות, חולשה, הקאות ושלשולים וחום בחלק מההתקפים שחולפים רק לאחר 5 ימים...הופני
תי למיון פעמיים בעקבות התקפים טראגים של התפתלות ואפילו עילפון, שם עשו בדיקות כלליות, צילום בטן, אולטרסאונד ושוחררתי בהרגשה שהכל בסדר...העניין שזה חוזר,
בשבוע האחרון נשלחתי לבצע בדיקות דם מקיפות יותר ושם נמצא שיש לי AMILES גבוה - 135 כשהנורמה זה עד 100, זה מאד הלחיץ אותי, הרופא הפנתה אותי לביצוע בדיקת נשיפה,וגסטרו...ירדתי במשקל ב-10 חודשים 6 ק"ג, כל לילה אני מרגישה שמישהו חי אצלי בבטן...כמו "עובר נע" בימיו הראשונים...באופן כללי הרגשתי הכללית היא הרגשה של חולשה כללית..
כמו מה זה נשמע לך?
מה אתה ממליץ לעשות קודם {סדרת הבדיקות}?
האם יכול להיות שמדובר באותו וירוס שחוזר כל הזמן?
לתשובתך אודה,
המשך ערב טוב,
אני...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר AMILAES - גבוהה - תגובה
פרופ' דורון זמיר20/06/2011ברוך השם שההתקפים אינם טראגיים (שסופם טרגדיה) אלא דרמטיים ככל היותר. ולעניננו חשוב מאד אם יש אכן חום נמדד בהתקפים אלה. התקפים של כאבי בטן וחום יכולים להיות מסיבות שונות כשאחת הנפוצות בארצנו היא קדחת יםתיכונית FMF (אם מוצאך אשכנזי הסיכוי לכך אפסי מאידך אם מוצאך צפון אפריקאי וביחוד אם יש לך קרוב מדרגה ראשונה עם המחלה, כדאי לעשות בדיקה גנטית). אין כמעט נגיפים הנותנים הסתמנות כזו אולם אם ירדת במשקל וביחוד אם כאב הבטן ממוקם בבטן ימנית תחתונה בייחוד יש לחשוב על מחלת מעי דלקתית (בייחוד קרוהן) ושוב חשוב אם יש במשפחה. לגבי העמילאז הרמה , קצת מעל לנורמה, אינה אבחנתית. הסיפור מורכב ומצדיק בדיקה והתרשמות של ממש ע"י גסטרואנטרולוג ותוכלי לפנות למרפאה שלי או של גסטרואנטרולוגים אחרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)