בקע סרעפתי גולש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בקע סרעפתי גולש
    מרי
    20/06/2011

שלום ! אני מספר שנים סובלת מבקע סרעפתי - בקע 7 ס"מ (לפי גסטרו לפני חצי שנה)- מנומטריה תקינה . ניתור PH עם 2 לוסק תקין .צילום כיבה תקין . אני סובלת מאוד מרפלוקס במיוחד בלילה במקרה עם נרדמתי ולא לקחתי לוסק, במשך היום אם לא אכלתי כמה שעות רע לי ואם אוכלת יש לי גרפסים וקשיי נשימה אחרי האוכל (אם אכלתי לא הרבה - לדוגמה בייגלה או פיתה). האם במצב שלי מומלץ ניתוח (אני בשבועות הקרובים צריכה לעבור ניתוח לה פולסקופיה בתחום הנשים ) והאם מומלץ לשלב שני ניתוחים ביחד. עודה על התשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בקע סרעפתי גולש

הוספת תגובה

• בקע סרעפתי גולש - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    21/06/2011

עם הנתונים הנ"ל לא נראה לישכירורג אחראי ינתחך מאחר והמנומטריה והPHMETRY תקינים. האפשרות הסבירה היא הסתמות פונקציונלית ESOPHAGEAL HYPERSENSITIVITY כלומר משהו שניתן לכנות "וושט רגיש" יתכן גם שמדובר ברפלוקס לא מרתי ולכך תועיל בדיקת IMPEDANCE/ כבל מקרה יש לנסות טיפול סימפטומטי עם דיאטה מתאימה והרגלי חיים נכונים (הפסקת עישון קפה ואכילה לפני השינה, מומלצת שינהעםשתי כריות וכד) וטיפול אופטחמלי בPPI -אם כדור ליום לא מספיק לעלות לשניים או להחליף לנקסיום

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקע סרעפתי גולש - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    21/06/2011

עם הנתונים הנ"ל לא נראה לישכירורג אחראי ינתחך מאחר והמנומטריה והPHMETRY תקינים. האפשרות הסבירה היא הסתמות פונקציונלית ESOPHAGEAL HYPERSENSITIVITY כלומר משהו שניתן לכנות "וושט רגיש" יתכן גם שמדובר ברפלוקס לא מרתי ולכך תועיל בדיקת IMPEDANCE/ כבל מקרה יש לנסות טיפול סימפטומטי עם דיאטה מתאימה והרגלי חיים נכונים (הפסקת עישון קפה ואכילה לפני השינה, מומלצת שינהעםשתי כריות וכד) וטיפול אופטחמלי בPPI -אם כדור ליום לא מספיק לעלות לשניים או להחליף לנקסיום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו