שאלה דחופה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה דחופה
    שחר
    23/06/2011

ביצעתי לפני כחצי שנה בדיקות דם כלליות בהן יצאו לי שני ערכים חריגים הקשורים לתפקודי כבד: GGT-116; ALT;67
    ביצעתי בדיקת אולטרסאונד בה נאמר לי שצבעו של הכבד מעט מוזר אך הבדיקה יצאה תקינה ואמרו לי להיות במעקב.
    לפני כשבוע, בצעתי בדיקת דם של תפקודי כבד לביקורת, ושוב יצאו לי תוצואת חריגות, הפעם GGT 120...
    אני מחכה לתור שלי לרופא, אך בינתיים אנילחוץ.
    האם אלו ערכים חריגים מאוד? ידוע לי שטווח הנורמה של אנזים זה הוא עד 55 ושלי יותר מכפול...
    על מה זה יכול להעיד? יש לומר שבדיקת צהבת יצאה שלילית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    24/06/2011

חשוב מה גילך משקלך האם אתה שותה אלכוהול? או לוקח תרופות GGT הוא אנזים רגיש מאד שעולה בקלות בין היתר בשתית אלכוהול קבועה , עודף משקל (פחות מALT AST ) חסימה בדרכי מרה ומחלות כמו PSC PBC ואחרות. צבע כבד מוזר-כנראה כבד אקוגני שומני. כדאי לבדוק בנוסף לסרולוגיה זיהומית גםAMA ובדיקות אחרות במידה וההפרעה בGGT מתמידה ומטפסת ניתן לשקול MRCP לשלילת PRIMARY SCLEROSING CHOLANGITIS אך רק אם נשללו דברים שכיחים יותר. התרשמות גסטרואנטרולוג כדאית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו