מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איך מורידים כתמים מהעור ומהפניםשירי05/03/2008
שלום רב, שאלתי היא כיצד אפשר להסיר כתמים מהפנים ומהידיים בדרך טבעית בלבד, וכן יבלות בפנים שבאות עם הגיל
בתודה ובברכה
שירי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמי עור ויבלות
ד''ר קובי שמיר06/03/2008בנושא כתמי עור ויבלות הינך צריך ייעוץ מיקצועי לברור העיניין ולא להיסתפק בטיפים בנושא.
ד"ר קובי שמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמן הידרופילי לניקוי הפנים מאיפורמיכל04/03/2008
האם שמן הידרופילי הוא שמן מינרלי כמו שמן תינוקות? יש בעיה להשתמש בו להסרת איפור? (סותם נקבוביות או משהו אחר?)
מה הדרך הבריאה לנקות את הפנים מאיפור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומרים הידרופיליים
ד''ר קובי שמיר06/03/2008שמן הידרופילי הוא לא שמן תינוקות ולא שמן מינרלי
הוא אמור להיות על בסיס הידרופילי(מיים).
הדרך היעילה לניקוי הינו שימוש בחומרים טבעיים על בסיס מיים ואפשרי גם בתוספת כוהלים שונים עם אלוורה,הממליס וכ"ו.
בברכה
ד"ר קובי שמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן להבהיר את עור הפנים?אנונימי03/03/2008
בעבר היה לי עור בהיר למדי אך עקב חשיפה רבה מאוד לשמש השתזפתי ואני רוצה להוריד את השיזוף לפחות מעט, האם יש איזושהי דרך לקלף שכבות שיזוף או פשוט להבהיר את צבע העור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבהרת עור
ד"ר קובי שמיר03/03/2008כמובן שניתן.
אני ממליץ לך עקב השיזוף לקבל ייעוץ מיקצועי להתאמת החומרים לסוג עורך.
ד"ר קובי שמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אנונימי04/03/2008שמעתי שאם אמרח על הפנים שמנת או כל ממרח לבן אחר זה יעזור, האם זה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרת עור
ד"ר קובי שמיר05/03/2008ממש לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמן אתרי ונילאיילת02/03/2008
שלום רב,
רציתי לברר האםקיים שמן אתרי של וניל ואם כן היכן ניתן לרוכשו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמן אתרי וניל
ד''ר קובי שמיר03/03/2008ניתן להשיג בבתי מרקחת או בתי טבע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם קרם לחות....לא חשוב שמות28/02/2008
האם קרם לחות טבעי מכינים מאותו קרם בסיס שמכינים את שאר הקרמים,
ואיזה צמחים נותנים את הרגשת הלחות שנשארת לאורך היום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרם לחות
ד''ר קובי שמיר29/02/2008קרם לחות טבעי מכיל בסיסים שונים ומספרם רב ושונה בהתאם לסוג העור(גליצרין\שמן זרעי ענבים,וכ"ו וכ"ו).
ישנם מאות צמחים ושמנים להשארת לחות כמו שמן שקדים,שמן פישתן,לבנדר,אלוורה וכ"ו.
בברכה
ד"ר קובי שמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול טבעי באקנה-פצעי בגרותצביה27/02/2008
שלום
בתי בת 14 וחצי סובלת מאקנה ועור הפנים שלה שומני מאוד.
קניתי עבורה תרסיס מי כסף לטיפול באתר הזה
www.silverwater.co.il
והמצב אכן השתפר ממש תוך ימים ספורים
אולם דווקא בשל השינוי הדראסטי אני חוששת שאולי התכשיר מזיק.
שאלתי -
האם הוא גורם נזק בשימוש ארוך טווח?
האם התכשיר אינו יוצר תלות?
כלומר - מה יקרה אם היא תפסיק?-יחזרו הפצעים?
או שברגע שהם נעלמים הם לא חוזרים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנה
ד''ר קובי שמיר29/02/2008מיצטער לא מכיר את התכשיר
תיצטרכי לפנות לחברה שמייצרת ולקבל פרטים בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטלי25/02/2008
יש לי ריח לא נעים בבית שחי
ניסיתי הרבה משחות בבית שחי וזה לא עוזר לי
אפשר לקבל המלצות מה שעוזר לריח בבית שחי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריח מבית השחי
ד"ר קובי שמיר26/02/2008ההמלצה היא ניגוב האזור בוקר וערב עם מטלית מהולה בחומץ טבעי לייבש ולמרוח טלק.
ד"ר קובי שמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיזוף בהתזהמאיה22/02/2008
שלום רב בעוד שבועיים אחי מתחתן ואני רוצה לעשות שיזוף בהתזה אך אני חוששת אומנם ביררתי לגבי זה ואמרו לי שהשיזוף הוא מחומרים טבעיים אבל בכל זאת אני חוששת מה היית ממליץ לי והאם יש לזה סיכונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיזוף בהתזה
ד"ר קובי שמיר25/02/2008שלום
את צריכה לפנות לגוף המטפל ליותר פרטים בנושא
ד"ר קובי שמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העלמת צלוליטיסרונית21/02/2008
קראתי באיזה מאמר שכדי להעלים צלוליטיס צריך לעסות את האזור עם שמן נבט חיטה, שמן ברוש ושמן לימון, מעיון בתשובותיך ראיתי שאתה מוסיף מרכיבים נוספים, כמו זרעי ענבים, מהו לפי ניסיונך ה"מתכון" המועיל ביותר שאתה יכול להמליץ עליו להעלמת צלוליטיס? האם שמן הברוש הוא חיוני בכלל, והאם אתה יכול לתת לי את הכמויות המדויקות של החומרים כדי שארקח לבד את המשחה
תודה
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשאלה
רונית21/02/2008המשך לשאלה, ראיתי שאתה גם מוסיף ויטמין E.
תודה
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצלוליטים
ד''ר קובי שמיר21/02/2008רונית שלום
כל מיקרה לגופו דורש איבחון כדי להתאים את התכשירים במדיויק
תוכלי בכל אופן לנסות את ההרכב הנ"ל ואם זה לא משפר לאחר מספר שבועןת כדאי שתיפני לייעוץ ואיבחון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצלוליטיס
רונית24/02/2008תודה על תשובתך,
אבל לא הבנתי, האם אכן עליי להוסיף לתרכובת של השמן נבט חיטה, שמן ברוש ושמן לימון, גם זרעי ענבים וויטמין E, ומה לגבי המינון של כל אחד מהחומרים, כמה להוסיף מכל מרכיב.
אשמח לקבל תשובה יותר מפורטת.
תודה
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצלוליט
ד''ר קובי שמיר24/02/2008כמו שכתבתי בדיקת מינונים חייבת להיות לאחר איבחון העור
כן את יכולה להוסיף את החומרים לתערובת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמן זיתHELP :)18/02/2008
אומרים שטוב לשים שמן זית על הפנים ועל הגוף באופן כללי.
למה?מה טוב בזה?מה זה עושה לפנים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמן זית
ד"ר קובי שמיר20/02/2008לא כל שמן מתאים לכל סוגי העור
ישנם שמנים רכים יותר כמו שמן פצולי ושמן לבנדר שמתאימים יותר לעור הגוף
ד"ר קובי שמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול מהיר ביובשנטע17/02/2008
שלום, יש לי אזור אחד בפנים מאד מאד יבש, דווקא בלחי, אני לא מצליחה להתגבר על היובש גם עם מריחת קרם לחות יומיומית. מה כדאי לעשות<?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עור פנים יבש
ד"ר קובי שמיר18/02/2008נטע שלום
אפשרי לטפל זמנית בתכשיר שמורכב משמן זרעי ענבים ויטמין E ושמן נר הלילה
אם זה עדיין לא עוזר כדאי שתיבדקי אופציה של איבחון וטיפול מיקצועיים
ד"ר קובי שמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזנת עור הפניםסיון14/02/2008
היי
יש לי עור מעורב ובזמן החורף הוא נוטה להתייבש בצורה נוראית
האם יש איזה פתרון טבעי כמו מסכת לחות או סוג של שמן שבו אני יכולה להשתמש חיצונית או כתוסף מזון בזמן החורף????
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזנת עור פנים מעורב בחורף
ד''ר קובי שמיר14/02/2008שלום סיוון
תוכלי לבקש שירקחו לך מישחה על בסיס רטינואיל ,לבנדר ושמן נר הלילה.
תנסי את המישחה למספר ימים ואם עדיין העור יבש כדאי שתיפני לטיפול שיכלול איבחון מדדי עור וכן אפשרות של תוספים לתזונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכנת משחות
ורד20/02/2008שלום רב,
ראשית הרשה לי להחמיא לעיצות ולתשובות הטובות שלך בפורום.
שאלתי , אני רואה שאתה מפנה לעיתים להכנת תכשירי קוסמטיקה
כמו - רטינואול ושמנים למינהם:
1. האם בכל בית מרקחת ניתן לרקוח את זה?באיזור ראשון/ בית דגן למי ניתן לפנות
2. האם לרטינול צריך מרשם רופא?
3. איפה ניתן לרכוש את השמנים ישירות?
תודה רבה מראש,
ורד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרקיחות שמנים
ד"ר קובי שמיר20/02/2008ורד שלום
אפשרי להשיג את השמנים בכל בית מרקחת שעוסק בנושא.
לגבי מקומות ספציפים צריך לברר ישירות.
תוכלי להעזר במנועי חיפוש להכנות שמנים.
ד"ר קובי שמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוסמטיקה אורגנית?טלי12/02/2008
שלום רב,
קניתי מספר קרמים אורגניים, שהכיתוב על אריזתם הנו באנגלית "beauty,health &purity from the swiss alps"
כשהגעתי הביתה, הופתעתי לגלות שהמוצרים מיוצרים בארץ, באזור, ע"י בי.פור.יו בע"מ,
לא ברור לי האם באמת יש פיקוח אורגני וחוששת מכך...איך בודקים?
תודה
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוסמטיקה אורגנים
ד"ר קובי שמיר13/02/2008בנושא הנ"ל תיצטרכי לפנות לחברה היצרנית ולקבל מהם פרטים.
ד"ר קובי שמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיואב10/02/2008
אפשר לקבל המלצה לטיפול בכתמים שנותרו לי בגב בעקבות אקנה ובפצעונים, העור הגבשושי שבזרועות, רופא העור רשם לי ריטין A בשילוב של קרם לחות. המשחה גרמה להתכהות העור, ולכן הפסקתי את השימוש בה עד להתייעצות נוספת עם הרופא. מה אני יכולה לעשות בנוגע לזה? בנוגע לכתמים הקיימים והעור הכהה יותר?
השתמשתי באזומד ג´ל במשך חודש, והשינוי שנצפה הוא קטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רטין A
ד"ר קובי שמיר10/02/2008הינך צריך לעבור איבחון יסודי ומיקצועי לעור אשר יאפשרו לך לקבל את החומרים שמתאימים לך.
בברכה
ד"ר קובי שמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שאלות על שני דיאודורנטים שוניםאורלי07/02/2008
רציתי לשאול האם דיאודורנט "4 העונות"- אבן קריסטל נקי מחומרים רעילים לחלוטין, ובנוסף- תהיתי לגבי דיאודורנט סטיק של "פה". בדיאודורנט זה, כאשר בדקתי את רשימת המרכיבים (כרגיל, רשימה ארוכה של מילים ארוכות עוד יותר בלועזית ולא מוכרות) לא מצאתי שרשום "אלומיניום".
ושאלתי היא, האם אכן בדיאודורנט מסוג זה, סטיק של פה, לא נוכח אלומיניום, או שאני מפספסת מרכיב זה בין המילים הלועזיות הלא מוכרות.
תודה מראש.
נ.ב.- הדיאודורנט שנבדק היה סטיק של פה של גברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דאודורנטים
ד"ר קובי שמיר10/02/2008צריך לבדוק את המרכיבים באופן מדוקדק יותר
העבירי לי את רשימת המרכיבים ואבדוק עבורך
ד"ר קובי שמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)