דחוף- כלבת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דחוף- כלבת
    ygknj
    21/08/2011

לפני 8 ימים הייתי במגע עם חתול רחוב שנראה מאוד חולני
    השתדלתי להימנע ממגע במקומות ישירים כמו פה ועיניים
    אבל קרה במקרה שהוא הזיל ריר וליקק את ידי שהיו עליהן באותו הזמן שריטות בנות כשעה
    אני בחורה בת 18 ובואו נגיד שיש לי נטייה חזקה להיפוכונדריה
    לא יודעת למה אבל בימים האחרונים לקחתי לראש שאולי לחתול הייתה כלבת ובגלל המגע
    שהתקיים יכול להיות שנדבקתי.
    יצאתי לחפש את החתול אבל לא מצאתי אותו,
    אני כבר 3 ימים מלאת חרדות ולא מצליחה לישון, לאכול או לעשות כל דבר אחר.
    היום ביום השמיני התפתחו אצלי תסמינים דמויי שפעת (כאבי גרון בעיקר) שעליהם קראתי לפני כמה ימים באינטרנט, שהם במקרה גם תסמינים מוקדמים של כלבת.
    אני שוקלת לפנות מחר בבוקר לרופא כדי לסיים עם כל החרדות ולבקש זריקה נגד כלבת, או בדיקה.
    השאלה שלי היא עם באמת קיים קשש, האם לא מאוחר מידי לקבל זריקה? האם יש בדיקה חוץ מלשים את החתול בהסגר של 10 ימים? כי לא ידוע לי היכן החתול נמצא כעת. ואם הכל בסדר ואתם מייעצים לי לקבל חיסון בשביל השקט הנפשי שלי, האם החיסון לא מסוכן?
    נ.ב- אנשים שבאתי איתם במגע במשך כל הזמן הזה (נשיקות, אכילה מאותם הכלים) האם גם עליהם לקבל חיסון?
    אני יודעת שאולי אני קצת מגזימה כאן אבל אני בן אדם מאוד חרדתי, וזאת דרך אגב לא הפעם הראשונה שאני חוששת מכלבת או מחלות אחרות. הרופאים שלי כבר לא מתייחסים אלי ברצינות אפילו כשיש תסמינים ברורים או כאבים חזקים.
    אני באמת אבודה ואין לי מושג מה לעשות, כל מי שמסביבי אומר שאין חשש להידבקות בכלל אבל אני בכל זאת רוצה לדעת בבירור שהכל בסדר. תודה רבה לכל מי שיענה לי במהרה, אני כותבת את ההודעה הזאת בידיים רועדות ודמעות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דחוף- כלבת

הוספת תגובה

• עוד משהו

ygknj
    21/08/2011

אני רוצה שתבינו מדוע לקחתי את זה ברצינות... אם זה יעזור למישהו
    החתול נראה מאוד חולני וניגש אלינו בהתלהבות מוזרה, ליטפתי אותו מתוך רחמים
    ובמקרה יצא שהוא ליקק והזיל ריר על ידי שהיו עליהן פצעים פתוחים באותו הזמן....
    לכן יכול להיות חשש להידבקות...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עידכון נוסף- חשוב!!

עיענשגכ
    21/08/2011

הייתי אצל אחות בקופת חולים היא אמרה שאין דרך לבדוק ושאי אפשר לקבל חיסון כי כבר מאוחר מידי! היא אמרה שאם נדבקתי אז זהו..... אני משתגעת.......... אני ממש ממש על סף היסטריה ולא יודעת מה לעשות עם עצמי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף- כלבת - תגובה

ד''ר יעל כוכבי
    22/08/2011

שלום לך,
    אני לא מתרשמת שהגור המסכן התנהג כמו חולה כלבת וגם לא ננשכת.
    הבעיה היא החרדה הגדולה שלך והעיסוק המטריד בחשיבה על מחלות מפחידות וזה בהחלט דורש טיפול.
    לבריאות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ובכל זאת....

הגכ
    22/08/2011

באתרים כתוב שהתסמינים מופיעים שבועיים עד שנה אחרי המקרה
    בספרי רפואה כתוב שתסמינים מאוד קשים מופיעים כבר יום עד שלושה ימים אחרי המקרה
    באינטרנט מצויינים תסמינים התחלתיים שדומים לשפעת ובספר מדובר בתסמינים כמו גירוי העור, חום ופחד ממים
    איזה מהדברים נכון?
    אם הסופר צודק אז לאחר 9 ימים בלא תסמינים כבדים חוץ מהרגשה לא נעימה בגרון (הרגשה של חום ויובש) ושיעולים לעיתים נדירות למדי, וקשיים בנשימה (שאולי כל זה תוצאות של החרדות הקשות שהיו לי בימים האחרונים) זה אומר שכבר אין לי מה לחשוש בכלל!
    מעתה והלאה לא אתקרב לחתולים עד שאטפל בבעיות הטיפשיות שלי.
    אני מצטערת שאני ממשיכה להטריד אותכם אבל אני מבולבלת, כרגע נרגעתי יותר לאחר שקראתי בספר הרפואה וראיתי את תגובתכם.
    ובכל זאת התחילו אצלי תסמינים של שפעת וקשיים בנשימה (ללא חום) ממש כאבים בחזה בזמן שאני נושמת,שנמשכים יותר מיום.... בקיצור, רק רציתי לשאול איזה מידע נכון יותר, בספר או באינטרנט? האם אחרי 9 ימים כבר אין סיבה אמיתית לדאוג במידה ואין תסמינים קשים או שעדיף ללכת לקבל חיסון ולהירגע? או שכבר מאוחר מידי לקבל חיסון?..... כאבי גרון, שיעולים וקשיים בנשימה לא קשורים לכלבת נכון? תודה רבה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מרגישה..

עכי
    22/08/2011

אני מרגישה יובש וחמימות לא נעימים בגרו שלא כוללים שיעולים, כרגע הופיעו גם כאבי ראש בצידי הראש ומאז אתמול בערב קשיים בנשימה... אני חושבת שזה מהחרדות ואני יודעת שאני ממש מציקה אבל אנא מכם רק תענו לי על השאלה ששאלתי בהודעה הקודמת,
    האם באמת אחרי1-3 ימים יש תופעות ברורות כמו פחד ממים ובעיות דיבור וכו' שאחרי 9 ימים עם לא הופיעו אז הכל בסדר או שהתופעות מופיעות רק לאחר שבועיים עד שנה?
    סביר להניח שמה שיש לי כרגע (חוץ מההרגשה המטרידה-כואבת בגרון ) זה בגלל החרדה של הימים האחרונים ובכל זאת הייתי רוצה להיות בטוחה. התשובה היחידה שקיבלתי מהרופא שלי זה משיכת כתפיים ושאם נדבקתי אז נדבקתי, שאין בדיקה ומאוחר מידי לעשות חיסון.
    אז רק תענו לי מתי מופיעים התסמינים ומהם....... תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מרגישה.. - תגובה

ד''ר יעל כוכבי
    23/08/2011

שלום לך,
    כלבת בד"כ באה ממגע עם בעל חיים נושך או שורט, שמתקיף ללא התגרות. תתכן גם ממגע של רוק נגוע בריריות .
    את מתארת מגע עם חתול חמוד, שלא תקף אותך. חתול אינו מוגדר כחיית בר ולכן התקרבותו לאדם אינה מפתיעה. הוא ליקק לך את הידיים וזו גם לא צורה אופיינית להדבקה.
    בעקרון, יתכן מצב ממושך של נשא , אפילו עד שנה.
    אבל, חבל "לחיות בסרט" ! לא נראה לי שנדבקת בכלבת, וההתעסקות שלך בענין ממש אובססיבית . במקרה של ספק אפשר להתייעץ עם משרד הבריאות או יועץ למחלות זיהומיות.
    לבריאות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את אומרת בעצם

געי
    27/08/2011

שיש לחשוש רק כשהחתול מאוד אגרסיבי ותוקף בלי סיבה?
    הרי כלבת גורמת לשינויים בהתנהגות של הבעל חיים, וזאת לא סיבה אמיתית לחשוש שחתול רחוב מוזנח וחולני יהיה ידידותי יתר על מידה בחברת בני אדם?
    במידה ואלך לאן שאמרת, האם תיהיה דרך לבדוק עם נדבקתי או לא? האם עדיין אפשר לקבל חיסון וזהו? אני לא רוצה לחיות כל השנה הזאת בחששות.
    עד כמה נדיר שהמחלה תופיע רק בעוד זמן רב?
    הרי זאת מחלה במערכת הדם?
    תודה שאת סבלנית כלפי, אני יודעת שמה שעובר עלי זה לא בסדר... גם בזה אני אטפל. אבל קודם אני רוצה שבאמת העניין עם הכלבת ייגמר.
    נ.ב- אם אני גרה בערד לאן עלי לפנות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד משהו

געי
    27/08/2011

כשאת מדברת על חתול שתוקף באיזה כוונה זה?
    החתול שבגללו כל החששות שלי התנהג מוזר, בגלל זה התחלתי לחשוש.
    יישבנו על המדרכה והוא פשוט בא אלי והתחיל להסתובב מסביבי ולהתלטף בי, למרות שלא קראתי לו בכלל! התחלתי ללטף אותו אבל אחרי פעמיים שפתאום המצב רוח שלו השתנה והוא ניסה לנשוך ולשרוט אותי שיניתי את דעתי והלכתי לשבת במקום אחר, אבל הוא בא אחרי! אני מפחדת כי לפני זה היו לי פצעים פתוחים על הידיים ויכול להיות שהם באו במגע עם הרוק שלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד משהו - תגובה

ד''ר יעל כוכבי
    29/08/2011

שלום לך,
    חתול רחוב מקבל לפעמים אוכל מבני אדם מזדמנים וזה מסביר את רצונו להתקרב אליהם.
    בתיאור הראשון שלך, לא ספרת ששרט ונשך אותך, ואם עשה זאת ללא התגרות מצידך,
    זה כבר סיפור אחר.
    אני בכל זאת חוזרת על דעתי , שהסיכויים לכלבת בסיפור שלך הם קלושים, אבל את כנראה לא תסתפקי בפחות מ100 אחוז בטחון , בגלל החרדה שלך, ולכן הנחיתי אותך לפנות למשרד הבריאות, אפשר למחלקה האפידמיולוגית בבאר-שבע בקריית הממשלה.
    לבריאות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אאפ

כגי
    29/08/2011

הבעיה שאני חושבת שבאיזשהו מקום הוא התנהג כמו כל חתול שמלטפים, אני לא בטוחה! תודה על כל הסבלנות שיש לכם בשבילי, ולא כמו הרופא שלי שצעק עלי שאני מטומטמת.
    מדוע לא שולחים אותי לחיסון וזהו?
    אז בעצם עם לחתול לא היה קצף מהפה (כן נזל לו ריר או רוק....) והוא לא תקף אותי באגרסיביות מוחלטת אין סיבה לחשוש? הייתי בטוחה שידידותיות יתר היא אחד התסמינים של הכלבת אצל בעלי חיים ולכן נבהלתי, כי כפי שמתואר זה השלב שמקדים את האגרסיביות.
    בכל מקרה הכאב גרון שלי התפתח למשהו יותר רציני והייתי אצל הרופא שאמר שזאת כנראה דלקת, אבל הוא לא מצא הסבר לבחילות וההקאות שלי (בהתחלה חשבתי שזה מהלחץ, אבל זה ממשיך לחזור על עצמו) זה מרגיש כמו לחץ על הגרון שגורם לבחילות ואני לא עומדת בהן ומקיאה. תודה ענקית למי שעזר לי, הצלחת להוריד ממני לפחות רבע מהלחץ הזה, האמת, שאני לא ארגע עד שלא תחלוף השנה והדבר יישכח או כשאדע בוודאות, הלוואי וגם היה לי כסף מיותר לנסוע לב"ש להיבדק או לעשות חיסון ולשכוח מהכול. אשמח עם תגידו לי מה לדעתכם אומרת הבחילה (הרופא שבדק אותי אמר שהכול בסדר חוץ מאדמומיות קלה בגרון וזהו, לחץ דם וחום תקינים) לדעתו מדובר בדלקת גרון והבחילה היא תסמין שלפני מחזור, אבל המחזור שלי עוד לא קרוב ללהתחיל.... שוב תודה רבה......

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אאפ - תגובה

ד''ר יעל כוכבי
    30/08/2011

שלום לך,
    מכיוון שדרגת החרדה כ"כ גבוהה ובאמת אי אפשר למצוא את החתלתול ולהוכיח אם בריא או נגוע, למה שלא תפני לוטרינר של עירית ערד ותדרשי חיסון?
    בברכת בריאות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו