מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לימפהגיא22/08/2011
שלום. אני בן 43. גיליתי לפני כחצי שנה בלוטת לימפה נפוחה מעט בצד ימני אחורי של הצוואר (בערך באמצע גובה הצוואר) - ללא שינוי בגודל מאז. לאחרונה בוצע אולטרסאונד בצוואר – סונוגרפית תקינה גודל 1.4 על 0.4 ס"מ. שאר הבלוטות אינן מוגדלות. כחודשיים לפני שגיליתי את הבלוטה התגלה במשטחים סטרפטוקוקוס וסטפיליקוקוס. טופלו באנטיביוטיקה. פחות או יותר מאותו הזמן שגיליתי את הבלוטה, התחלתי לסבול מכאבים באצבעות (לאחר עבודה על מקלדת או נגינה על פסנתר – שתי מיומנויות שאני עוסק בהם הרבה מאוד שנים) – הכאבים "מרגישים" יותר ככאבי שרירים ולאחר מאמץ של כמה שעות מופיעים נימולים (הבעיה בעיקר באצבעות 4 5 של יד ימין אבל לא רק) – בהתחלה זה היה אקוטי (פשוט לא יכולתי לעבוד על מקלדת) ועתה המצב מעט יותר טוב אבל לא משהו... בכל אופן הסימפטומים הם כתגובה ל-"מאמץ" של האצבעות. בנוסף בחודשים האחרונים הופיעו כווצים בכפות הרגליים ובאצבעות הרגליים (כולל זרתות "קופצות"). במשך התקופה בוצעו בדיקות דם יחסית סטנדרטיות – תקינות (פרט אולי ל CK של כ 200 – מעל הנורמה – שתי בדיקות, כל אחת לאחר כמה ימים ללא פעילות גופנית – אני רץ פעמיים שלוש בשבוע כ 2 ק"מ כל פעם). בנוסף, נבדקתי ע"י שני נוירולוגים טובים – ללא כל אבחנה.
שאלותי הן:
1. האם יש צורך בבירור נוסף לגבי בלוטת הלימפה?
2. האם יכול להיות קשר בין הסטרפטוקוקוס / סטפילוקוקוס לבין בלוטת הלימפה?
3. האם יכול להיות קשר בין הבעיה באצבעות ו/או ההתכווציות ברגליים לבלוטה או לחיידקים?
4. איזושהי עצה לגבי האצבעות(?)
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימפה - תגובה
ד''ר יעל כוכבי23/08/2011שלום לך,
קשרית לימפה מוגדלת ממושכת דורשת בירור בהתאם למיקומה, גודלה, מאפייניה, גיל וסימפטומים נוספים.יתכן קשר לזיהום חיידקי שעברת.
לא ידוע לי קשר להתכווצויות. כדאי לבדוק רמות אלקטרוליטים כולל מגנזיום וויטמינים כגון בי12 , אפשר להתיעץ עם נוירולוג.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)