עזרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה
    אלה
    17/01/2008

כיצד מתמודדים עם חיידק הסטרפטוקוק העמיד ל-20 יום אנטיביוטיקה?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    17/01/2008

אין חיידק סטרפטוקוק מחולל מחלה העמיד לטיפול. חיידקי סטרפטוקוק עמידים הינם חיידקי סטרפטוקוק שאינם מחוללי מחלה ונמצאים בלוע בלי לגרום בעיה. יש מקום לחשוב שהרגשתך אינה קשורה לסטרפטוקוק. אם אין חום גבוה או מוגלה בגרון כנראה שהחיידק אין לו משמעות עבורך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לתשובה

אלה
    18/01/2008

ראשית.... תודה על תשובתך.
    אך לא הבנתי כיצד אני אמורה להתמודד עם הכאבים... זו פעם שלישית בחודש אחד שזה חוזר
    מה הטיפול לכך?
    תודה והמשך יום נעים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    19/01/2008

במסגרת זו לא נצליח כמובן לאבחן מה סיבת הכאב. זאת יעשה רופא המשפחה לפי נתונים שונים שעליו לקחת בחשבון. בין הנתונים שעליו לקחת בחשבון זה שאם אין לך כל פעם חום גבוה ותפליטי מוגלה על השקדיים, יתכן שממצא הסטרפטוקוק בתרבית אינו קשור לבעיה, וחבל לקחת כל פעם אנטיביוטיקה בלי שזה יעזור. כאב גרון יכול לקרות גם מסיבות אחרות כגון זיהום וירלי או כשיש נזלת כרונית עם נזילה בלילה לחלל הלוע ועוד. כאמור הרופא המטפל אמור לנסות ולאבחן הבעיה ולהציע טיפול. במקרים כגון זיהום וירלי עם או בלי טיפול הבעיה חולפת בסוף הדבר אך כפי שציינת רק אחר סבל של כמה אפיזודות כאבים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובת משטח

אלה
    20/01/2008

זו הפעם השלישית שעשיתי משטח גרון ויצא חיובי לסטרפטוקוק האם תוכל להגיד לי מה הטיפול לפני שאני פונה שוב לרופאת המשפחה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    21/01/2008

איני בטוח שהבנת את תשובותי הקודמות. בכל אופן, עצם העובדה שצמח לך זו הפעם השלישית סטרפטוקוק במשטח אינה גוררת אוטומטית בעקבותיה טיפול מסויים. בקונטקסט מסויים יתכן ולא הייתי ממליץ לקחת שוב אנטיביוטיקה. בקונטקסט אחר הייתי ממליץ על טיפול באוגמנטין או קלינדמיצין. הקונטקסט הינו רמת המתאם הקליני לזיהום בסטרפטוקוק, וזאת רק הרופא שרואה אותך כל פעם יכול לקבוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו