דלקת ריאות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת ריאות
    אישה
    29/01/2008

בעלי לפני שבוע קיבל חום גבוה, לא משופע, לא מקורר, לעיתים רחוקות משתעל, היה לו 40 מעלות חום, לאחר מספר ימים הוחלט לאשפזו, בבדיקות מצאו בצילום דלקת ריאות. הוא מטופל כבר4 ימים עם אנטיביוטיקה שנקראת מגקסין , ועם שתי אקמולים, החום יורד, וברגע שההשפעה חולפת שוב קופץ החום ל-39. הפסיק לחלוטין לאכול, איבד את תיאבונו. שאלתי: כמה זמן בערך עוד "מותר" שיהיה לו חום גבוה, מדוע החום לא עובר לו, האם יש כדור שאינו בסל שיותר קטלני ממגקסין שגם אינו בסל? (בית החולים קיבל אישור לתת לו את הכדור), בנוסף ראו ירידה בנתרן, השתן היה מאד מרוכז, למרות ששתה וקיבל עירוי- נוזלים? מה יש לך לומר על כל הנ"ל? (בעלי כבן 50). תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת ריאות

הוספת תגובה

• דלקת ריאות

פרופ' אליעזר קיטאי
    30/01/2008

החום יהיה גבוה כל עוד הזיהום פעיל. ישנם מחוללי מחלה שונים שגם אם נותנים אנטיביוטיקה לוקח זמן ממושך עד שהזיהום חולף. לכן 4 ימי חום אינם נחשבים עדיין שהטיפול לא יעיל. אם תוך 2-3 ימים נוספים אין שיפור צריך לעשות חושבים פעם נוספת. אם הוא מאושפז בודקים אותו יום יום כך שאפשר לאתר אם הזיהום מתגבר. באנטיביוטיקות אין היררכיה שאחת יותר טובה מהשניה. יש אנטיביוטיקות מתאימות לאותו זיהום וכאלו שלא. אם בכל אופן הזיהום ימשך כנראה שאצל בעלך הזיהום עמיד למגקסין, דבר יחסית לא שכיח, ואז יצטרכו לנסות אנטיביוטיקה שונה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מגקסין

בן חמו קרן
    08/02/2009

לפני כ 5 שנים גם אני הייתי חולה בדלקת ריאות אושפזתי בית חולים עפולה וגם לי נתנו מגקסין כדור שגרם לי רק להזיות ולהרגשה רעה אינו עזר כלל למחלה. עד היום ( אני בת 29 היום ) אף רופא לא מוכן לומר באמת מהו הכדור הזה לדעתי זה ניסיון רפואי לא אנוח עד שאגלה את אודות הכדור ואני מבטיחה שאגלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    08/02/2009

מגקסין הינה תרופה אנטיביוטית בדוקה ועברה כבר את שלבי המחקר. את יכולה לקרוא עליה את כל המידע באינטרנט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לפרופסור

בן חמו קרן
    21/02/2009

אדוני הפרופסור, האנטיביוטיקה אולי עברה את כל המחקרים אבל בינתיים אני נתקלת בתגובות שהיא עשתה רק רע לאנשים ולפי איך שהצביעו עליי בשנת 2004 בבית חולים נראה לי שאני הייתי חלק מהמחקר שלכם. עובדה היא ותבדוק אותי שכל התגובות באינטרנט הם שמגקסין עשתה ועושה רק רע לא נתקלתי בתגובה שבאמת היא עוזרת עובדה לי היתה מחלת ריאות מאד קשה שתיתי את הכדור הזה 10 ימים וזה לא עזר בכלום אנא עשה שוב מחקר על מגקסין!!!!!!!!!!!!!!!!! וכל רופא משפחה שניסיתי לברר איתו אודות הכדור התחמק משאלותיי, מעניין למה???????? היה איזה הומופט שאני לא ינקוב בשמו אבל הוא טען שזה כדור לסוסים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מגקסין

בן חמו קרן
    16/03/2009

אדוני הפרופסור הרבה זמן לוקח לך לענות לי אני מחכה לתגובתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    18/03/2009

אין לי תגובה למכתבך האחרון. תפקידי בפורום (הנעשה בהתנדבות) לענות לשאלות משתמשים המבקשים מידע על נושא מסויים. במקרה שלך ניכר כי את חשה שיש בידך את כל הידע על מגקסין, יותר ממה שלי יש. אם כך אינך זקוקה ולא תפיקי תועלת מעזרתי. אין לי שום רצון ויכולת להתפלמס איתך, את זה עליך לעשות עם הרופאים שטפלו בך במגקסין ו או עם הרופאים הקשורים לחקר התרופה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו