גלולות ודימומים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גלולות ודימומים
    שירי
    03/02/2008

שלום אני בת 21 התחלתי לקחת גלולות פמינט לפני חודש זאת אומרת שאני בחפיסה השנייה שכשאת החפיזה השניה אני כבר לוקחת שבוע וחצי מיום שלישי שעבר שעבר ב-22 והיה לי בחפיסה הראשונה דימומים וגם בחפיסה השנייה הדימומימים ממשיכים.. פניתי לרופא והוא נתן לי מרשם לגלולות גינרה ואמר שאם יפסיקו הדימומימים לא להלחליף ..השאלה היא אם הדימומימם טבעי? והגינרה היא עם מינון בינוני ואני לא רוצה להתחיל עם מינון בינוני. ד"א אני בחיים לא לקחתי כדורים לא לכאבי ראש ולא לבטן לא שותה כדוירם בגלל זה לא רוצה גלולות עם מינון בינוני.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גלולות ודימומים

הוספת תגובה

• גלולות ודימומים

ד''ר גרי בלומברג
    04/02/2008

שלום, שירי

הגלולות למניעת הריון, במיוחד אלו עם רמות הורמונים נמוכות יותר, יכולות לגרום לדימום לא סדיר. לרוב זה חולף תוך חודשיים-שלושה. אם הדימום ממשיך מקובל לנסות גלולה בעלת רמת הורמונים כבוה יותר.

במקרה שלך אני ממליצה להמשיך עד תום 3 חודשים וסביר שהדימום יפסק. אם לא - יש לשקול לנסות גינרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת גלולות ודימומים

שירי
    05/02/2008

תודה על תשובתך ד"ר גרי
    רציתי לשאול ממתי אני מוגנת עם הכדורים??
    ולמה אם הדימומים ממשיכים אז צריך לקחת כדורים עם מינון גבוהה יותר?
    אי אפשר לנסות כדורים אחרים עם מנון נמוך כמו מינס או מיליאין?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלולות ודימומים

ד''ר גרי בלומברג
    05/02/2008

שלום, שירי

אחת הסיבות לדימום לא בוסת היא ירידה באסטרוגן (אחד ההורמונים הנשיים שגם נמצא בגלולה). לכן שיש דימום לא סדיר בזמן שימוש בגלולה ההשארה שזו הסיבה וממליצים לעבור לגלולה בעלת רמת אסטרוגן גבוהה יותר. אבל כל הגלולות יכולות לגרום לדימום לא סדיר בחודשים הראשונים ואין זו סיבה לדאגה או להחלפה.

באופן כללי את כבר מוגנת תוך החודש הראשון אבל מקובל להשתמש באמצעי אחר נוסף עד סוף החודש הראשון. יכול להיות שעקב הדימומים את פחות מוגנת. אין עבודות מחקר על כך לידיעתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו