האם לדעתך יש חשד למחלה ממארת?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם לדעתך יש חשד למחלה ממארת?
    אלון
    06/01/2012

שלום,
    בן 18, מזה שבועיים עם חום מעל 38 שמופיע ונעלם לסירוגין, כאבי גרון ושיעול. משלשום בליטה גדולה וכואבת בצוואר מצד ימין. משטח גרון ביתי יצא שלילי. אתמול הייתי אצל הרופא אשר שלח אותי לבדיקות דם ונתן לי אוגמנטין 875 פעמיים ביום למשך שבוע. היום קיבלתי תוצאות של הבדיקות דם, בספירת דם מאתמול יש עליה במונוציטים ספירה 1.32 ו 14.8% עלייה במדדי דלקת ועליה ב- RBC. אראה את הרופא לביקורת רק בעוד שבוע ואני מודאג מהמידע שקראתי באינטרנט, האם זה יכול להיות ביטוי ללוקמיה או לימפומה? האם יש צורך בבדיקות נוספות או תרופות נוספות?
    רקע: בריא בד"כ, לא מעשן, אישפוז לפני שנתיים עקב דלקת ריאות חיידקית. התגייסתי לפני חודשיים כלומר, במצב של סטרס, מיעוט שעות שינה ותנאי מחייה צפופים. תרמתי דם לפני 4 שבועות. בחודשיים האחרונים ירדתי 2 ק"ג במשקל.
    בדיקת דם:
    משטח גרון לסטרפ A חיובי (בדיקה ביתית יום לפני ובדיקה מהירה אצל הרופא היו שליליות)
    LDH - 303
    פריטין 135
    WBC-8.9
    RBC - 5.79
    המוגלובין 15.9
    המטוקריט 48
    MCV- 82
    MCH-27
    MCHC-33
    RDW- 13.2
    PLATLETS-223
    Neutrophils %-51
    lymphocytes %-30.7
    Monocytes %- 14.8
    Eosinophils %- 2.6
    Basophils %- 0.6
    Neutrophils #- 4.56
    Lymphocytes # - 2.73
    Monocytes # - 1.32
    Eosinophils # - 0.23
    Basophils # - 0.05
    C.R.P - 3.7
    ESR 1 hour - 24

אודה על תשובתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• האם לדעתך יש חשד למחלה ממארת? - תגובה

ד''ר יעל כוכבי
    06/01/2012

שלום לך,
    כל המהלך יכול להתאים למחלה זיהומית דוקא.
    לבריאות,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו