פרדינזון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרדינזון
    דניאל
    13/01/2012

שלום

בן 37 סובל מנזלת כרונית ונטיה לאלרגיה שמתבטאת בעיקר בגודש באף שמוחמר מאוד בשכיבה ושינה, גירוי בגרון ועיניים.
    מזה שנים עושה חיסון לצמחים שהתגלו בטסט אלרגיה, אלא שהאף הסתום מלווה אותי גם מעבר לאותן תקופות של הפריחה, והסבל העיקרי הוא בהפרעות קשות לשינה עקב התנפחות הריריות שסותמות מעבר האוויר באף.
    אוטריווין קצת עוזר אבל לא כמו בעבר, אבל גם ידוע כמזיק וגורם לי ליובש ודימומים, בהמלצת האלרגולוג לקחתי סינגולייר וספריי סטרואידי אך גם זה לא עזר, וקיבלתי כדורי פרדינזון ל 12 יום (המלצה לקחת בבוקר)כאשר מינון התחלתי 60 מ"ג עד למינון של 10 מ"ג.
    ברצוני לשאול האם לקחת את כל הכדורים בבת אחת (3 כדורים בהתחלה) או לפזר במשך היום ? ואם ביחד אז האם בלילה או בבוקר ? (השאלה היא בעיקר לגבי טווח ההשפעה של הכדורים כי המצב בלילה בלתי נסבל)
    והאם יכולה להיות סיבה רפואית כללית שגורמת לנטיה להתנפחות רירית האף וסימת אוויר בעיקר בשכיבה ? אני סובל מחוסר שינה בגלל זה.
    ועוד שאלה לגבי תרומת דם, האם יש הגבלה לתרום דם ? קראתי באתר של מד"א שלחולי אסטמה אסור לתרום בזמן התקף או נטילת סטרואידים, האם במקרה שלי שאינני סובל מאסטמה זה גם בעייתי ?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פרדינזון

הוספת תגובה

• פרדינזון - תגובה

ד``ר אלון מרגלית
    13/01/2012

שלום יוסי
    הטיפול בפרדניזון יעיל במצבים דומים למה שאתה מתאר. הטיפול הוא לטווח קצר ולא קבוע ואתה צריך להתייעץ עם הרופא שרשם לך אותו איך לפזר במשך היממה. אני נוהג לתת את המנה העיקרית בבוקר וחצי ממנה בערב כדי לחקות את רמות ההורמונים הפיזיולוגיות.
    לאחר שתפסיק את הפרדניזון אין בעיה שתתרום דם
    לבריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו