דלקת ריאות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת ריאות
    מתן
    13/05/2012

שלום

בן 38
    לפני שבוע עברתי טיפול גלי רדיו להקטנת קונכיות האף, עם הוראה לקחת טיפות אנטיביוטיות וכן זינט 500 מ"ג פעמיים ביום.
    מיום חמישי האחרון יש לי התקפי שיעול עם ליחה צהובה/ירוקה, כאשר זה מקפיץ אותי מתוך שינה עם תחושת חנק. כמו כן התקפי זיעה ותחושת חום בגוף.
    חשבתי שזו עוד אחת מתופעות האלרגיה שאני סובל מהן במהלך הפריחה, אך גם כדורים נוגדי אלרגיה לא הועילו כלום לתופעה.
    הגעתי לאלרגולוג שהקשיב לריאות וחשד בדלקת ריאות (על אף שאין לי חום גבוה אלא 37.6)עקב החירחורים והפנה אותי לצילום חזה ולחזור אליו, ואכן אמר שישנה דלקת, והמליץ על טיפול באנטיביוטיקה "זטו" פעמיים ביום למשך 6 ימים (יש לציין שהיום אני מסיים טיפול של שבוע בזינט)
    בפענוח צילום החזה נכתב :
    הצללה פנאומונית בסגמנט קדמי בזלי של LLL
    ברצוני לשאול :
    1. האם אבחנה זו מעידה בוודאות על דלקת חיידקית או שיכולה להיות סיבה אחרת ?
    2. והאם ניתן לפתח דלקת ריאות תוך כדי טיפול בזינט ?
    3. והאם יש סיבה לחשוש מקשר כלשהו לבעיה מהאף אחרי הטיפול שעברתי ?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת ריאות

הוספת תגובה

• דלקת ריאות - תגובה

ד''ר יעל כוכבי
    14/05/2012

שלום,
    אכן יש דלקת ריאות בצילום, לא ניתן לדעת אם חיידקית או וירלית. ליתר בטחון, מטפלים.
    דלקת ריאות יכולה להתפתח בזמן טיפול אנטיביוטי, ע"י וירוס או חיידק שאינו רגיש לאותה אנטיביוטיקה. לא ידוע לי קשר לטיפול, במיוחד אם איננו בהרדמה.
    לבריאות,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו