מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דלקת ריאותמתן13/05/2012
שלום
בן 38
לפני שבוע עברתי טיפול גלי רדיו להקטנת קונכיות האף, עם הוראה לקחת טיפות אנטיביוטיות וכן זינט 500 מ"ג פעמיים ביום.
מיום חמישי האחרון יש לי התקפי שיעול עם ליחה צהובה/ירוקה, כאשר זה מקפיץ אותי מתוך שינה עם תחושת חנק. כמו כן התקפי זיעה ותחושת חום בגוף.
חשבתי שזו עוד אחת מתופעות האלרגיה שאני סובל מהן במהלך הפריחה, אך גם כדורים נוגדי אלרגיה לא הועילו כלום לתופעה.
הגעתי לאלרגולוג שהקשיב לריאות וחשד בדלקת ריאות (על אף שאין לי חום גבוה אלא 37.6)עקב החירחורים והפנה אותי לצילום חזה ולחזור אליו, ואכן אמר שישנה דלקת, והמליץ על טיפול באנטיביוטיקה "זטו" פעמיים ביום למשך 6 ימים (יש לציין שהיום אני מסיים טיפול של שבוע בזינט)
בפענוח צילום החזה נכתב :
הצללה פנאומונית בסגמנט קדמי בזלי של LLL
ברצוני לשאול :
1. האם אבחנה זו מעידה בוודאות על דלקת חיידקית או שיכולה להיות סיבה אחרת ?
2. והאם ניתן לפתח דלקת ריאות תוך כדי טיפול בזינט ?
3. והאם יש סיבה לחשוש מקשר כלשהו לבעיה מהאף אחרי הטיפול שעברתי ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת ריאות - תגובה
ד''ר יעל כוכבי14/05/2012שלום,
אכן יש דלקת ריאות בצילום, לא ניתן לדעת אם חיידקית או וירלית. ליתר בטחון, מטפלים.
דלקת ריאות יכולה להתפתח בזמן טיפול אנטיביוטי, ע"י וירוס או חיידק שאינו רגיש לאותה אנטיביוטיקה. לא ידוע לי קשר לטיפול, במיוחד אם איננו בהרדמה.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)