אומגה 3

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אומגה 3
    יאיר
    18/02/2008

שלום
    יש לי המוגלובין גבוה,התייעצתי גם בפורומים וגם עם הרופא שלי לגבי כדאיות אספירין ,
    לא קיבלתי תשובות וחשבתי אולי על "אומגה 3 "
    האם זה נכון שהוא מדלל דם ???
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אומגה 3

הוספת תגובה

• אומגה 3

ד''ר גרי בלומברג
    18/02/2008

שלום, יאיר

אספירין נחשב כטיפול מונע לאנשים שיש להם סיכון מוגבר ליתר קרישיות של הדם ולכן מחלות לב. כמה שידוע לי אינו עוזר במקרים של המוגלובין גבוה.

האומגה 3 גם עובד בצורה דומה. נחשב כטיפול מונע נגד מחלות לב וגם כטיפול להורדת טריגלצרידים.

אם ההמוגלובין שלך תמיד מעל הנורמה, ואתה לא מעשן, כדאי להתיעץ עם המטולוג. (אם אתה מעשן - זה מעלה את ההמוגלובין.)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אומגה 3

יאיר
    18/02/2008

תודה
    כן אני מעשן 30 שנה (בן 48)
    הבנתי שהמוגלובין גבוה מגביר את סמיכות הדם,וחשבתי על דילול כדי להוריד את הסמיכות.
    ההמוגלובין עלה ל 18.9 אחרי שימוש ב"קלוריל" ונאמר לי שיש הגיון כי זה מוריד את נפח הדם.
    בבדיקה לפני שנה היה לי 17.8 לפני השימוש ב"קלוריל" ,אני יודע שזה לא נמוך אבל זה ככה שנים
    ובתוך מסגרת הנורמה !
    לילה טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אומגה 3

ד''ר גרי בלומברג
    19/02/2008

שלום, יאיר

אנשים שמעשנים יש להם המוגלובין יחסית גבוה. הערך של 18.9 יכול להיות טעות מעבדתית או עקב חוסר שתייה לפני בדיקת הדם. אם זה חד פעמי אין דאגה. אם לא, כדאי להתיעץ עם המטולוג (רופא שמטפל במחלות דם).

נכון שהדם סמיך יותר אם ההמוגלובין גבוה אבל בערכים הרגילים שלך אין צורך לטפל.

הטיפול הכי טוב גם להמוגלובין וגם לכל הגוף - הוא להפסיק לעשן!!! תחשוב ברצינות על זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אומגה 3

יאיר
    20/02/2008

שלום ותודה
    מה הכוונה שתייה לפני בדיקת הדם ?
    יש המלצה לשתות מים לפני בדיקת דם לערכי "המוגלובין" ?
    אם כן אז איזו כמות ? כי לא ידעתי על זה כלום ,
    שוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתייה לפני בדיקות דם

ד''ר גרי בלומברג
    22/02/2008

יאיר, שלום

קודם כל אני מתנצלת על האיחור בתשובה. .

יש בדיקות דם מעטות שדורשות צום - בעיקר סוכר ושומנים. אבל אין צורך לצום משתיית מיים, כמו לפני ניתוח למשל. יש אפילו יתרון לשתיית מים בכמות סבירה לפני בדיקות לאנשים שאין להם ורידים בולטים. אין לשתות כמויות גדולות כי זה עלול להשפיע על התוצאות.

משום שערכי בדיקות דם מבוססות על מצב "רגיל", מצב הזה כולל גם כמות "רגילה" של שתייה. פחות מדי או יותר מדי עלול להשפיע על נפח הדם ולתת תשובות לא משקפות.

ממליצה להתנהג "רגיל" בשתייה לפני בדיקות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

יאיר
    23/02/2008

קודם כל תודה
    כנראה הרגשת שאני מקופת חולים לאומית (סניף חולון) לכן התנצלת (סתם)
    ראיתי באיזה פורום שלמישהו היה המוגלובין 18 ואמרו לו לחזור על הבדיקה עם שתיית מים לפני והרמה ירדה ל16 בערך ,אין לי מושג כמה הוא שתה,
    אני באותו בוקר של הבדיקה שתיתי כוס קטנה של מים ,
    הרבה בריאות ותודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו