מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חולשה לא מובנת אצל מתאמן מתמידערן29/08/2012
שלום רב, אני בן 28 ואני מתאמן מזה שנה. אני לא אדם גדול מימדים שרירים. אני 1.78 מ' מבנה גוף ממוצע כלומר לא שמן אבל לא רזה מאוד, אלא רזה רגיל. אני שוקל 65 קילו.
בכל אופן הסיפור הוא שאני מתאמן במטרה להעלאות במסת שריר ואני מתאמן בהרמת משקולות (כבדים) וגם אירובי. אם כי הדגש הוא בהרמת משקולות. יש לי חשש להשמין אז אני נזהר לא לאכול יותר מידיי.
לאחרונה אני הרגשתי חולשה חזקה אחרי האימון ואני לא מתאושש לאימון הבא שמגיע יום אחרי. אני מתאמן 4 פעמים בשבוע: יומיים רצוף,מנוחה,יומיים רצוף.
אני מרגיש כאבי שרירים ומרגיש שאני צריך לנוח משהו כמו חודש או יותר כדי לאגור בחזרה אנרגיות לאימון הבא.
אני רוצה לציין שאני לפי דעתי אוכל בריא ופשוט לא מוגזם. אני מתמיד לאכול בייצים , טונה, עוף, ואפילו קניתי אבקת חלבון. בפחמימות אני נזהר שכן אמרתי אני לא רוצה להשמין. וגם ככה יש פחמימות במאכלים הנ''ל. אך אני גם אוכל לחם מקמח מלא (לא הרבה פרוסות.
אני לא מרגיש שאני מרעיב את עצמי ואני חושב שאני שוקל נכון למבנה גופי (אך אולי לא כתור מתאמן - לא בטוח)
אני מתלונן על חולשה של הגוף-שרירים שאני חושב שזה מחלה סמוייה או משהו כזה. כי אין הגיון במצב הזה לאור מה שרשמתי.
הלכתי לרופא המשפחה שנתן לי לעשות בדיקות דם שחזרו בסדר. אז מכאן מה הלאה? איך אני מתקדם ? מה הבעיה שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולשה לא מובנת אצל מתאמן מתמיד - תגובה
ד''ר מיכאל ויינפאס29/08/2012פחמימות צריכות להיות 65% מהקלוריות
אין תזונה בריאה ללא פחמימות
לא כל הפחמימות משמינות
גרם פחמימה זה 4 קילוקלוריות בדיוק כמו חלבון
המנעותך מפחמימות יכולה להסביר מה שהינך חווה
ואף למנוע ממך להגדיל מסת שריר
כדאי שתעשה גם אקו לב ליתר ביטחון לשלול מום בלב
ולהבדק גם אצל נוירולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתי שאלות
ערן29/08/2012איזה פחמימות לא משמינות?
ולמה ללכת לנוירולוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתי שאלות - תגובה
ד''ר מיכאל ויינפאס29/08/2012כל מה שלא מטוגן ומלא בשמן
ת"א מאודה זו פחמימה , אורז מלא זו פחמימה
אין בהם שומדבר רע
הם חשובים למח לבניית שרירים לאנרגיה
כיוון שציינת זמן התאוששות שריר מאוד ארוכה
וציינת שהבדיקות המטבוליות שלך תקינות
העלתי אפשרות לכיוון של בירור נוירולוגי אשר לא מתבטא בבדיקות הדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאילתא
ערן30/08/2012אני קצת חושש לפנות לנוירולוגיה כי זה נשמע חמור ולכן אני מהסס.
שנית, במידה וארצה לעשות את הבדיקה הזאת. אני מבין שאצטרך לפנות לרופא משפחה שלי ושם אצטרך לבקש בואפן מפורש וברור את שם הבדיקה.האם אני יכול לקבל את שם הבדיקה או שמספיק לומר בדיקה נוירולוגיה?
אגב, תודה על הסבר הפחמימות.
יש לי מספר שאלות שמקווה אני לקבל תשובות עלייהן:
1. האם לא יכול להיות שהסיבה לחולשה/ חוסר אנרגיה היא אכילה לא נכונה או לא מספקת? אני יכול להעיד שאני לא רעב ואוכל את אוכל בסיסי ודי מגוון אבל אולי אני מחסיר משהו.
2. האם יש אפשרות למחלה נסתרת או וירוס נפוץ בתקופה זו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכל מקרה אני חושב לפנות לחדר מיון!
ערן01/09/2012לא מבין למה אני מרגיש חולשה.
אוכל זה בכלל לא קשור.
לא מתאמן יותר מידיי
זה חייב להיות וירוס או מחלה שלא גילו.
האם יש אפשרות לקבל חוות דעת שניה בקופ''ח אליה אני שייך?
כלומר אצל רופא משפחה אחר??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכל מקרה אני חושב לפנות לחדר מיון! - תגובה
ד''ר מיכאל ויינפאס02/09/2012האפשרויות שציינת באות בחשבון
מיון לא יעזור לך כרגע
גש לחוות דעה נוספת במסגרת רפואת משפחה בקופה
בקשר לנוירולוג , התכוונתי שהוא יבדוק אותך בדיקה גופנית נוירולוגית רגילה ואז הוא יכול להחליט על בדיקות נוספות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך הודעה
ערן03/09/2012תודה רבה לך על תשובתך והכוונתך !!
איך אני משיג חוות דעת רופא משפחה שניה? האם אני צריך להתקשר אליהם?
האם אני יכול לפנות ישירות ולקבוע תור לנוירולוג מבלי לפנות לרופא משפחה?
היתה לי תחושה שזאת הדרך הנכונה.
ובנוסף אני רוצה לציין/להוסיף/להזכיר ש:
אני עוד הולך לאימון, אבל, שמתי לב שאורך האימון לא ארוך מידיי כלומר שעה ועדיין אני מרגיש תשוש לאחר מספר מועט של תרגילים.
אני לא אסתיר שאני די חששן בטבעי וחושש שאולי יש לי משהו לא טוב.
דבר אחרון לפני סיום: האם יכולה להיות אפשרות שדיכאון יכול לגרום לזה או שאני ממש הגזמתי כבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך הודעה - תגובה
ד''ר מיכאל ויינפאס04/09/2012ברוב הקופות פניה לנוירולוג היא דרך הפניה של רופא משפחה
איני ידוע באיזו קופה אתה, בקופה שעובד עבורה , מכבי , אין ממש בעיה להתייעץ עם רופא משפחה אחר או לעבור לרופא משפחה אחר אם יש אי שביעות רצון מהראשון
דיכאון בהחלט יכול להתבט בעייפות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)