מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- "כאבים" בחזהאפרת25/02/2008
מזה די הרבה זמן יש לי מן כאב טורדני במרכז החזה, בחלק העליון שלו. זה לא ממש כאב חד או בלתי נסבל, אלא יותר תחושה של מעין גירוד /מועקה/ לחץ (לא כמו לחץ בחזה לפני התקף לב נניח אלא כאילו בלעתי משהו גדול או חד והכאב מקרין לצדדים, לרוב לא באופן סימטרי)
הרופאה שלי לא ממש מאמינה לי, וטוענת שזה כאב פסיכוסומטי ו/או התקף חרדה. העניין הוא שזה הסימפטום היחיד, זה לא מלווה בהתקף חרדה וגם לא בא אחרי משהו שאמור לגרום לי לאיזו חרדה או לחץ.
יש לי תחושה שה"גירוד" הזה מתחזק בהקשר של מערכת העיכול (למשל כשאני מאוד רעבה או צמאה, שתיית מים חמים מקלה על זה, בליעת רוק גם מקלה על זה קצת) וכנראה קשור גם לעייפות- אם אני מאוד עייפה יש יותר תחושה של לחץ.
רציתי לציין שלאחרונה הייתה לי דלקת חריפה בבלוטת התריס, אבל זה כנראה לא קשור לזה- זה היה הרבה לפני ונשאר גם אחרי שהדלקת חלפה.
מה זה יכול להיות?
האם אני סתם היפוכונדרית וכדאי להתעלם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי נוחות בחזה
ד''ר אביבית גולן כהן25/02/2008אפרת שלום
תלונות מהסוג שאת מתארת קשה לאבחן ללא בדיקה .
ובכל זאת, לעיתים ההסבר לכאב מסוג זה קשור עם עלייה בחומציות הקיבה.
יתכן וזאת הסיבה שאת מרגישה קשר עם האוכל. גם עייפות יודעת להעלות חומציות בקיבה וכך גם לחץ, שתיית קפה, אכילת מאכלים מטוגנים וכו'.
את יכולה לנסות לקנות בבית מרקחת סוכריות מסוג TUMS אשר נמכרות ללא מרשם רופא.
נסי ללעוס 3-4 סוכריות כאלו במהלך הכאב .
אם תהיה הקלה ולו גם חלקית תוך כחצי שעה, כדאי לך לחזור אל רופא המשפחה ולבקש ממנו לערוך ברור המכוון לאפשרות של יתר חומציות בקיבה.
רק בריאות
דר' אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)