מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התקררות קשה ושיעול מתמשךשואלת11/09/2012
שלום, אני בהריון בשבוע 14. לפני כחודש בני הפעוט השתעל שיעול ליחתי שעבר לו.
כשבוע ימים לאחר מכן, התחלתי אני להשתעל שיעול עם ליחה , כל מערכת האף סתומה, צינון קשה, המון נזלת. לא פניתי לרופא במשך שבועיים. אני בהריון כיום בשבוע 14.
לפני כעשרה ימים פניתי לרופא המשפחה שבדק את גרוני ואת ריאותיי (האזין בסטטוסקופ) ואמר לי שיש לי הרבה ליחה בריאות, ואני נדבקתי במחלה ויראלית, אבל בגלל שאני בהריון אמר שלא כול לתת לי את הטיפול במחלה אלא רק בסימפטומים. נתן לי מוקוליט לליחה, וביקש שאשתדל להוציא את הליחה או לבלוע, העיקר שלא תשאר במערכת הנשימה. לקחתי מוקוליט רק ביום הראשון והפסקתי. השיעול נמשך. לאחר כשבוע שלא עבר לי, שמתי מי מלח באף והנזלת פחות או יותר עברה לי.
כיום, אני עדיין מצוננת, שומעים שהאף שלי סתום (למרות שאין לי כמעט נזלת). השיעול עם פחות ליחה, עדיין יש ליחה אבל הרבה פחות, אבל מה שמטריד אותי זה שלא כל השיעול עם ליחה, לפעמים הוא נשמע כמעט כמו שיעול יבש שלא עובר לי !! בנוסף לאף הסתום, גם כואב לי קצת במצח כשאני משתעלת (היתכן שהנזלת עלתה לי למצח ויש לי סינוזיטיס)?
הייתי לפני יומיים אצל רופא אא"ג. הוא בדק לי את האף ואת הגרון, אמר לי שכל הסימנים האף הסתום, האודם בגרון והליחה שרואים בגרון מעידים על מחלה ויראלית והיא תחלוף מעצמה. לטענתו השיעול יכול להימשך גם עוד שבוע-שבועיים . אמר שהמוקוליט יכול להיטיב מעט את המצב , ושאם לא יעבור תוך שבוע השיעול, אולי אצטרך לקחת אנטיביוטיקה.
1) האם התקררות או מחלה ויראלית (הרופא טוען שזה מהדבקה שנדבקתי) כולל השעול יכולה להימשך ככה, כמה שבועות ?
2) האם יתכן שיש לי סינוזיטיס או דלקת ריאות (אין לי חום).
3) מה הטיפול המומלץ, בהינתן העובדה שאני בהריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקררות קשה ושיעול מתמשך - תגובה
ד''ר מיכאל ויינפאס11/09/2012אכן מחלה ויראלית
אבל יש לי 2 טיפים שיעזרו לך מאוד:
1. טיפול פילקה נגד שיעול - מותר בהריון
2. אמפולות קרבול - לשים בתוך מים חמים , ולשאוף האדים כשמגבת מעלייך
ישחרר לך הסינוסים
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)