מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחלה ויראליתחולה26/02/2008
ערב טוב,
לפני כיומיים התחלתי להרגיש כמו דקירות בגרון, לא בבליעה אלא כאבים מידי פעם שגורמים לי להשתעל או לכחכח בגרון, לאחר יום החלו כאבי ראש ושיעול (לא רציני).
אתמול בערב היו לי צמרמורות (להפתעתי החום היה נמוך 36), אבל במהלך הלילה החום כבר עלה ל-38.2.
לחום מתלווה תחושה של כאבי ראש, כאבי שרירים ותחושת מלאות בפנים.
רופא המשפחה איבחן שככל הנראה מדובר במחלה ויראלית ויש לקחת רק אקמול ולשתות הרבה.
שאלתי בעצם היא לגבי תופעה שקרתה לי אחרי שחזרתי מהרופא, כשעתיים לאחר לקחית אקמול, התחלתי פתאום להיו מודע לדופק שלי ושמתי לב שהוא מאוד מהיר, מדדתי לחץ דם שהראה 160/90 ודופק כ-125.
לאחר מספר דקות התחלתי להשתעל חזק (לדעתי מלחץ) והרגשתי די לחוץ מהתופעה, במשך כחצי שעה מדדתי לחצי דם שהתייצבו על 140/90 ודופק 105.
שאלתי:
* האם התופעה הנ"ל קשורה למחלה הויראלית ?
* היתכן כי האקמות גרם לכך ? (בד"כ לא היו לי תופעות כאלה לאחר נטילת אקמול).
* האם מחלה ויראלית כזו גורמת בהכרח לעלייה בלחץ הדם / דופק ואין מה להתרגש מזה ?
* הרופא נתן לי גם לקחת אוטריוין לאף, אבל קראתי שזה עלול לגרום לעליית לחץ דם ודופק (לא לקחתי עדיין כמובן), כך שאני לא חושב לשים את התרסיס.
תודה על עיצות והכוונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי27/02/2008אקמול לא אמור להעלות לחץ דם ודופק. תרופות נוגדות גודש אלו שנמצאות בתכשירים נגד צינון ושיעול עלולות לגרום לכך. גם חום גבוה עלול להיות מלווה בדופק מהיר. עקוב על מדידות לחץ הדם והדופק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
חולה27/02/2008תודה על תשובתך...
עוד 2 דברים קטנים:
* אמרת לעקוב אחר לחץ דם ודופק, כמה פעמים לבצע את הבדיקה ? ומתי יש לגשת לבירור או בדיקה אצל הרופא בנוגע לכך ? (אילו ערכים במעקב ידרשו בדיקות נוספות ?)
* האם יתכן כי לחץ וחרדה גורמים לשיעול התקפי חזק שנמשך עד חצי שעה לאחריו הוא נעלם ? כבר היו לי מעיין תופעות כאלה מידי פעם. (שיעול חזק מאולץ, דמעת רבה ולפעמים פליטה של רוק וקצף - וכמובן, כנראה בגלל מאמץ זה, דופק חזק ומהיר ולחץ דם - או שמא לחץ הדם גורם לשיעול ?)
תודה שוב על הכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי27/02/2008למדוד פעם ביום משך שבוע. הדופק הסביר סביב 80 ולחץ הדם פחות מ 140/90
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרק לבריאות
יוסי שיינברג27/02/2008מרק עוף חם כמו שרק אמא יודעת , אמא הכינה לי הבראתי,
מה דעתכם על שרות כזה הייתם רוצים? אני אבוא עם המצרכים ותוך דקות מרק חם ומהביל לכל המשפחה יהיה מוכן . לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)