אשמח לעצה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אשמח לעצה
    ליאת
    27/09/2012

שלום

אני כבר שנתיים אחרי לידת בני הראשון. אחרי הלידה סבלתי מהמון תופעות - סחרחורות, בחילות, זרמים ברגליים, כאבי גרון, כאבי שרירים, הזעות בלילה, קושי להרדם, חולשה גדולה. התופעות נמשכו כחצי שנה ולאחר מכן ירדו בעוצמה ובמינון. היום אני סובלת בעיקר מכאבי שרירים ורקמות, חולשה ועייפות. מדי פעם יש לי גם נדודי שינה ואז אני גם קמה עם כאבי גרון וכאבי גוף חזקים יותר.
    בדיקת CMV ביצעו לי מספר פעמים בעבר והיא תמיד יצאה שלילית לעומת זאת בדיקת EBV הראתה שנדבקתי בעבר במחלה אבל מכוון שעשו לי את הבדיקה בפעם הראשונה רק לפני חצי שנה לא ניתן לקבוע מתי חליתי.
    האם לדעתכם התסמינים שציינתי יכולים לנבוע מהנגיף EBV או ממשהו אחר?
    דיברו איתי על דיכאון אחרי לידה או פיברומיאלגיה ואולי זו מחלת הנשיקה.
    אף רופא לא נתן לי תשובה נחרצת. בפירוש אני מרגישה שאיכות החיים שלי נפגעה מאז הלידה אבל אני לא מצליחה להבין מה כדאי לי לעשות.
    הרופאת משפחה שלי בעד לא להתחיל עם כדורים שהטיפול שלהם ממושך וממכר. ולכן בעצם עד עכשיו אני רק מחכה שזה יעבור (ודיי נמאס לי מזה).
    אודה לכל עצה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אשמח לעצה

הוספת תגובה

• אשמח לעצה - תגובה

ד''ר יעל כוכבי
    28/09/2012

שלום לך,
    הסימפטומים יכולים להתאים לפיברומיאלגיה או לדכאון לאחר לידה, כשהטיפול דומה .
    חסר נתונים לגבי החלק הנפשי: מצב רוח ירוד? בכי? תחושת ערך עצמי ירוד ? חוסר הנראה מהפעוט?
    בנוכחות סימפטומים דכאוניים, אני ממליצה מאד על טיפול נוגד דכאון .
    לבריאות,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד כמה שאלות

ליאת
    29/09/2012

האם התרופות המתאימות למקרה של דיכאון אחרי לידה/פיברומיאלגיה הן ממכרות? האם צריך לקחת אותן לאורך זמן ממושך?
    את יכולה להמליץ על תרופה מסויימת?

ועוד שאלה - אני קצת חוששת מהתווית שתצמד לי אם אקח כדורים נוגדי דיכאון.
    האם אני חייבת להצהיר עליהם בקבלה למקום עבודה? (עדיין אין לי מקום עבודה קבוע ואני בין עבודות)
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד כמה שאלות - תגובה

ד''ר יעל כוכבי
    29/09/2012

שלום,
    מדובר בתרופות שפועלות על סרוטונין או שילוב עם נוראדרנלין במח , בד"כ.
    לא מדובר בתרופות ממכרות.
    אני לא מכירה את החוק, אבל מבחינה רפואית ברור שכדאי שתרגישי טוב קודם כל , זה גם יגדיל את הסיכויים שלך למצא עבודה, ומנסיון שלי עם מטופלים, רובם ככולם לא ממהרים להצהיר על כך.
    לבריאות ובהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו