חולשה כרונית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חולשה כרונית
    מור
    20/10/2012

אני סובלת מחולשה באופן קבועה. כמו גם מבחילות, סחרחורות, כאבי ראש ועייפות.
    בנוסף המשקל שלי לא יציב, פעם עולה פעם יורד (עניין של גרמים עד 2 קילו בערך, לא יותר מידי, אבל לרוב לא יציב יותר משבוע).
    יש לי חיידק בקיבה (הליקובקטר) בערך מגיל 10 (אני בת 20), טיפלתי כמה פעמים תרופתית והוא ממאן לעזוב.
    הברזל לא נספג לי בגוף ככל הנראה, אני נוטלת כדורים לא באופן קבוע כבר שנים רבות (בערך6-7). הפריטין אף פעם לא היה תקין, תמיד נמוך מהרגיל, לעיתים הגיע גם ל 3.6, לרוב סביב ה 6. הIRON פעם אחת עלה ל250 אבל באותו זמן הפריטין היה על 6.60, ומלבד הפעם הזא הוא תמיד היה מתחת ל 50. לעיתים כשעלה זה רק בסמוך לנטילת כדורים, אבל לאחר 2-3 חודשים ירד חזרה מתחת ל50.
    ויטמין B12 בסביבות ה 200.
    המוגלובין סביב ה 12.
    לאחרונה אני חלשה באופן קיצוני יותר, וכן הבחילות ממש חזקות והכאבי ראש והסחרחורות החמירו.
    לאחר 3-4 שעות לימודים/עבודה אני מתחילה להרגיש אותם בצורה חזקה יותר ויותר, ומסיימת את היום (8 שעות לימודים / עבודה) עם כאבי ראש איומים, בחילות נוראיות, סחרחורות, חולשה ועייפות שלא מאפשרים לי להמשיך משם לשום מקום חוץ מהבית, ולרוב נופלת למיטה.
    בימים האחרונים התחלתי להרגיש אי שיווי משקל, חוסר ריכוז, ורעידות בידיים וברגליים - לא דווקא לאחר מאמץ כלשהו, גם לאחר שתיית קפה ועוגה עם צפייה במחשב...
    מה זה יכול להיות?
    יש לציין שלפני חודש עשיתי בדיקות דם, פריטין היה בערך 10, ברזל 100. יש לציין שזה לאחר ששתיתי בקבוק של פלורדיקס + כדורים ברזל במשך חודש... (מה שסביר להניח כמו כל ה 7 שנים האחרונות, ירד עוד חודש-חודשיים).
    מצטערת אם זה ארוך מידי,
    ותודה רבה מראש על מענה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חולשה כרונית

הוספת תגובה

• חולשה כרונית - תגובה

ד''ר יעל כוכבי
    20/10/2012

שלום, מאיה
    אני לא יודעת מה גילך.
    לחוסר ברזל וויטמין בי12 שאת מתארת אצלך (אמנם עם המוגלובין תקין) יכולות להיות מספר סיבות: חוסר אכילה מספקת (בשר בעיקר במקרה של שניהם), חוסר ספיגה , למשל עקב בעיה במעיים, או איבוד - למשל של דם במחזור.
    כשאת לוקחת תכשיר ברזל, ברור שהרמות תעלינה לזמן מה, אבל הן שוב יורדות כשאת מפסיקה את הטיפול, מה שאומר שצריך לבדוק את האפשרויות שלמעלה , לאבחן ולטפל בהתאם.
    שנויים במשקל של עד 2 ק"ג אפשריים (השאלה מה המשקל והBMI שלך).
    התלונות שתארת יכולות לנבוע מחוסר שתייה או מרכיבי תזונה וכדאי לבדוק את זה לעומק.
    לבריאות,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו