מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התעוררות פתאומיתירון20/11/2012
לילה טוב
באמצע הלילה התעוררתי פתאום והרגשתי מן תחושה לא מוסברת (אייני יודע כיצד לתאר אותה, מן חוסר שקט) כאשר לאחר דקה נוספה תחושה של קור בזרועות וחוסר שקט.
ניסיתי להירדם אך הרגשתי שאני עירוני לחלוטין. (לציין כי כנראה הייתי באמצע חלום כי זכרתי אותו בהתחלה והוא כאילו התערבב לי עם המציאות - זה לא היה סיוט או חלום רע / מפחיד).
הרגשתי את הידיים קרות לכ-2-3 דקות, כאשר יתר הגוף היה חם.
לאחר כמה דקות התחלתי להשתעל שיעול שמלווה ליחה בפה (או יותר מכון לדעתי רוק רב) והתחלתי להרגיש צורך לצאת לשירותים.
קמתי והלכתי לשירותים,כאשר תחושת הקור בידיים לאט לאט חולפת, כשהדלקתי את האור הרגשתי כמה שניות של חוסר נוחות עם האור.
היציאות היו מאוד רכות עד מימיות עם ריח חריף, אך את זה אני מייחס לכדור המטפורמין שאני לוקח לאחר ארוחת הערב.
בזמן הזה תחושת הקור כבר חלפה, אחת למספר דקות היה שיעול והרגשתי רעד חלש בגוף ולפעמים תחושה של אוזניים מעט סתומות.
אני מאוד רוצה לדעת מהם התופעות שהרגשתי, ממה הם נגרמו, האם הן מסוכנות, יש הן מחייבות בדיקת רופא ובאיזו דחיפות וכל מידע אחר.
אגב, מהו ההסבר לתופעה שיש לי בד״כ, כשאני לא מרגיש כל כך טוב אני מתחיל להשתעל לפרק זמן של כמה דקות ומרגיש צורך לצאת לשירותים ?
המון תודות על ההתייחסות
(נ.ב. בן 45 בלי בעיות מיוחדות פרט לסוכר 140-160 וכולסטרול, לא שמן, לא שותה, לא מעשן, לא שמן במיוחד).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת קטנטנה
ירון20/11/2012בתגובה ל: התעוררות פתאומית - אברהם
================================================
אחרי שחזרתי למיטה, היה לי קר בעיקר ברגליים (מהברכיים ומטה) והיה קשה לי מאוד לחמם אותם.
בנוסף החלו שוב שעולים שגרמו לעליית ליחה (צמיגה, לבנה עם בועיות קצף) והיה קשה לי להירדם.
הצלחתי להרדם בסופו של דבר ועכשיו קמתי עייף עם שיעול מידי פעם ותחושה של מעט חוסר יציבות עם עצבנות כלשהיא.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד דבר קטן
אורי20/11/2012הבוקר בשירותים הופיע דימום בנייר עם הניגוב (לא טיפות מעטות).
אני אומנם עם היסטוריה של טחורים כבר מספר שנים עם כ-4-5 קשירות אחת לכמה שנים ואירועים ספונטניים של דימום אחת לשנה שנתיים - אך העיתוי גרם לי להרהר האם יש קשר בין הדברים ?
* יתכן כי ההרגשה בלילה הייתה בגלל הדימום בבוקר ? (אפילו שהדימום היה 4 שעות לאחר התופעות בלילה).
* האם יתכן כי אפילו שלא הייתה ביממה האחרונה יציאה קשה אלא רק מימית ורכה גרמה לטחורים לדמם רק בגלל שהיו 3 יציאות כאלה ושהיה די ממושכת בשירותים ב-12 השעות האחרונות).
* אתמול שעתיים לפני השינה אכלתי טבלה של שוקולד מריר עם קרם - האם יתכן כי התופעות היו חלק מריפלוקס ?
האם יתכן והסיבה של הלילה היתה בגלל ירידת לחץ דם פתאומית ו/או ירידה ברמת הסוכר באופן פתאומי ?
מקווה למענה סבלני למרות הפרטים הרבים שסיפקתי.
תודה שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד דבר קטן - תגובה
ד''ר יעל כוכבי20/11/2012שלום לך,
כל האפשרויות שאתה מציע סבירות, אולי למעט דמם מטחורים, שלא נראה לי קשור.
רפלוקס - קרוב לודאי גורם לחלק נכבד מהתחושות שתארת, ובעיקר לשיעול.
גם כאן, חשיבות רבה למה שאתה אוכל, ובמיוחד בשעות הערב.
לבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)