מטפורמין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מטפורמין
    ירון
    20/11/2012

לילה טוב

(אם אני כבר לא ישן, אז שאלה שרציתי לשאול מזמן).

אני עם סוכר ברמה של 110 כבר כמה שנים שלא זכתה להתייחסות עד לפני כ-3 שנים לערך.
    בשנתיים האחרונות רמת הסוכר עלתה לאזור ה- 140-160. (כל הערכים בצום של 12 שעות לפחות).
    התחלתי לקבל כדור מטפורמין לפני כשלוש שנים כאשר לפני כשנה+ הרופא הורה לי לקחת שניים ביום. אומנם התחלתי לקחת שניים, אך בשלב מסויים ירדתי בעצמי לכדור אחד בערב לאחר הארוחה.
    העניין המטריד הוא נושא היציאות, הן מאוד רכות עד מימיות ובעלות ריח חריף מאוד.
    עשיתי פעמיים נסיון להפסיק את התרופה ע״מ לבדוק שאכן האשמה בה והיציאה חזרה להיות תקינה בימים הראשונים.
    ידוע לי וקראתי כי התרופה גורמת לחוסר נוחות במערכת העיכול וגם שיתפתי בכך את הרופא שאמר שהתופעות הן תופעות לוואי של הכדור אך אם הן נסבלות הוא מציע לא להחליפן מאחר ומטפורמין הוא הכדור הטוב והיעיל ביותר לטיפול בסכרת.
    אני חייב לציין כי היציאה הנ״ל לפעמים מטרידה אותי אך לרוב היא מתרחשת רק בבוקר (יש לי בד״כ יציאה אחת ביום בבוקר ואם יש לי עוד במהלך היום, לרוב הן יותר טובות).

רציתי יעוץ לגבי המצב ומה ניתן לעשות בנדון.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מטפורמין

הוספת תגובה

• מטפורמין - תגובה

ד''ר יעל כוכבי
    20/11/2012

שלום,
    אני מסכימה עם הרופאה שלך.
    במקביל, האם ניסית לעשות שנויים משמעותיים בתזונה? לרדת במשקל? פעילות גופנית? מנסיוני, יש לא מעט מקרים ששנויים כאלה יכולים לבטל את הצורך בטיפול תרופתי.
    לבריאות,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו