מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות של בדיקת שתןשני29/11/2012
שלום, עשיתי בדיקת שתן והתוצאות של Leucocytes (U) הם 500 כאשר הטווח התקין שרשום הוא עד 10. מה זה אומר?
גם בבדיקות שתן קודמות שעשיתי בעבר מופיע הערך הזה כגבוה מהנורמה. לא שורף לי השתן במצב חריג כמו שיש בדלקת שתן.
האם זה פוגע בניסיון להיכנס להריון?
מה עלי לעשות? מה האפשרויות שזה יכול להיות?
קניתי פמינוז, האם כדאי להתחיל לקחת בכל מקרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת שתן - תגובה
ד''ר יעל כוכבי01/12/2012שלום לך,
תאים לבנים בבדיקת שתן של אשה, עם תרבית שתן שלילית וללא סימפטומים של צריבה , תכיפות, דחיפות, אינם מעידים על דלקת. מקורם יכול להיות מהפרשה לדנית.
כדאי לחזור על בדיקת השתן- שתן ראשון בבוקר לאחר ניקוי טוב של האיזור ונטילת אמצע
הזרם. אם עדיין יש - להבדק ע"י רופא נשים. אינני יכולה להמליץ על תוספי מזון כלשהם.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנטיביוטיקה
המשך תגובה14/12/2012שלום, עשיתי בדיקת שתן נוספת והתוצאות היו זהות, הרופא נתן לי אנטיביוטיקה שבוע. ואז שוב עשיתי בדיקה ועדיין אין שינוי. מה עושים??
PH (U) 6.50 5,00 - 8,00 .(....*.....).
Nitrit (U) NEGATIVE
Ketone (U) NEGATIVE 0,00 - 0,00
Glucose (U) NORMAL 0,00 - 0,00
Urobilinogen (U) NORMAL 0,00 - 1,00
Bilirubin (U) NEGATIVE 0,00 - 1,00
Protein (U) 10.00 mg/dL 0,00 - 30,0 .(..*.......).
Leucocytes (U) 500.00 cell/µl 0,00 - 10,0 .(..........)*
Erythrocytes (U) 50.00 cell/µl 0,00 - 10,0 .(..........)*
Urine Remarks לבקתת ןתשל היפוקסורקימ תאצות
דחא הדובע םוי ךות
================
היפוקסורקימ -ןתש
================
Leucocytes (U)/Field םיבר
Erythrocytes (U)/Field 6.00 Ery/F
Mucous (U) +
Squamous Epithelial Cell +++
===========
היגולוירטקב
===========
Urine Culture צמיחה מעורבת של מספר סוגי חיידקים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנטיביוטיקה - תגובה
ד''ר יעל כוכבי14/12/2012שלום,
צמיחה מעורבת של חיידקים- מעיד שהשתן לא נקי או עמד עד לבדיקה.
יש לתת שתן ראשון של הבוקר אמצע הזרם לאחר ניקוי בקופסא סטרילית ולמסור מוקדם ככל האפשר.
אין צורך לתת טיפול אנטיביוטי לתוצאה כזו וגם לא רק כשיש תאים לבנים, כאמור מקורם כנראה מהנרתיק .
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה המהירה
המשך תגובה14/12/2012לגבי השתן, עשיתי כפי שאמרת עם השתן הראשון של הבוקר אחרי ניקוי ומאמצע הזרם ונתתי אחרי שעתיים לבדיקה. הייתי אצל רופא נשים לגבי ניסיונות לכניסה להריון למעלה מחצי שנה אבל לא יצא לי לדבר איתו על השתן כיוון שאני הייתי עם אנטיביוטיקה ולפני התוצאות הנוספות. האם לחזור אליו? זה לא מסוכן שיש לי תוצאה חריגה של 500 כאשר הטווח עד 10. זה לא מעיד על דלקת כלשהי בגוף? אפשר לחיות ככה,זה לא מצריך טיפול? למה הרופא נתן לי אנטיביוטיקה והיא לא השפיעה בכלל,סתם נטלתי כדורים והייתי חלשה מהם שבוע. זה די מטריד אותי שאני לא יודעת מה הסיבה שבגללה יש לי תוצאה חריגה כזאת. ואני חוששת לחזור לרופא משפחה שיתן לי אנטיביוטיקה אחרת לנסות שוב לטפל בזה. אשמח מאוד לשמוע מה את מציעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)