סחרחורות והתעלפויות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סחרחורות והתעלפויות
    רווית
    16/12/2012

שלום רב,

בת 40 פונה בקשר לסחרחורות והתעלפויות.

לחץ דם תקין נוטה לנמוך.
    בעבר חוויתי אפיזודה אחת של התעלפות ספונטאנית בבית.
    שאלתי היא:
    זה קורה לי בד"כ בשעות הלילה לא יודעת מדוע וכן כשאני סובלת מכאביים,כאבי בטן בד"כ,אני קמה באמצע הלילה עם כאבי בטן לשרותים ( או פעילות קיבה או מחזור מכאיב),במהלך השהייה אני מרגישה פתאום נפילה חדה בלחץ הדם,מרגישה שהכל מסתובב סביבי והרגשה כללית מאוד מאוד רעה,אני כבר מכירה את זה ולכן משתדלת להמתין שיעבור כי כבר קרה לי שהתעלפתי בדרך לחדר או שאני ממהרת לשכב ומחכה עד שכל התסמינים יעברו.
    השאלה היא אם זה נובע ממקור נוירולוגי או על רקע לחץ הדם שלי? האם זה אופייני עם לחץ דם נמוך וגם מכיוון שקמתי משינה שאז לחץ הדם יורד עוד יותר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סחרחורות והתעלפויות

הוספת תגובה

• סחרחורות והתעלפויות - תגובה

ד''ר מיכאל ויינפאס
    19/12/2012

השילוב של אמצע הלילה השתנה לחץ דם נמול הם גירויים לעצב אואגלי שהוא חלק ממערכת העצבים האוטונומית וגורם לירידה בדופק וליתר לחץ דם
    סביר להניח כי זה טבע ולא דבר מסוכן
    אכן משמכירה התופעה כדאי לקום לאט מהמיטה להתיישב ולא להשאר לעמוד
    איני מאמין כי יש תרופה שתשנה המצב
    לא מדובר במחלה
    אלא ברגישות
    עם השנים הלחץ דם יעלה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

רווית
    19/12/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו