2 בעיות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• 2 בעיות
    ת.
    10/02/2013

שלום.אני גרה בקנדה.יש לי בעיה עם הפריטין שהוא נמוך.- 16 (הנורמאל בין 10-291)אני לא יכולה לקחת כדורי ברזל בגלל תופעות לוואי קשות.לא עושים פה עירויי ברזל משום מה אז אין אופציה כזו בכלל.ניסיתי לקחת במשך חודש כדורים מצמחים שנתנו לי כחלק מטיפול בדיקור סיני והכל היה בסדר עד שבוע שעבר, בו הרגשתי פתאום כאבי בטן וכאילו בלעתי בועת אוויר וכל הזמן היו לי גרפסים ולחץ בחזה וכתוצאה מזה הפסקתי את כדורי הברזל.איני יודעת אם הם עזרו בכלל כי אמרו לי לא לעשות ב.דם כל חודש. הבעיה הנוספת המדאיגה אותי מאוד וגם פה אני מרגישה מיואשת - יש לי כבר יותר מחצי שנה דימומים מאוד חזקים בעת המחזור.הדיקור הסיני שאני עושה עוזר במעט אבל עדיין, אחרי הביוץ מתחיל לי דימום קל שמתגבר לקראת המחזור וכך יוצא שאני דולפת במשך שבוע וחצי עד שבועיים לפני המחזור + השבוע של המחזור.יש לי בעיית ספיגה בגוף כי יש לי ריפלוקס ובקע בסרעפת.גם כשאני אוכלת כמו שצריך הויטמינים אינם נספגים כראוי.בנושא הדימומים של המחזור - עשיתי את כל הבדיקות והן תקינות, פפס תקין, בדיקות הורמונליות תקינות, אולטרסאונד תקין.רופא הנשים לא יודע מה לעשות איתי.אני מאבדת דם כל הזמן, הברזל בטוח יורד כל פעם בגלל הדימום הזה ואין לי מה לעשות מבחינת טיפול.האם כדאי להגיע לארץ בשביל לקבל עירוי דם? אני רוצה להכנס להריון ומפחדת בגלל נושא הברזל.אגב, אין לי אנמיה, ההמוגלובין שלי תקין - 126 בין 120-160.אני מפחדת שאחרי ההריון אם אאבד הרבה דם לא אוכל לתפקד אחר"כ.מה דעתכם? אני גם מרגישה שהראיה שלי מטשטשת בגלל המחסור בברזל וסובלת מלחץ בראש.(אני לא סובלת מכאבי ראש בדר"כ).אני בת 38.נוטלת כדור פנטרופזול פעם ביום.מה דעתכם? מה עליי לעשות? האם יש בדיקות שעליי לבצע לדעתכם? עד כמה שידוע לי אין לי דימום פנימי, עשיתי ביוני שעבר בדיקת גסטרוסקופיה ואז גילו לי שיש לי בקע סרעפתי וריפלוקס אבל ללא דימום או פוליפים.אודה לעזרתכם.תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    2 בעיות

הוספת תגובה

• 2 בעיות - תגובה

ד''ר יעל כוכבי
    13/02/2013

שלום,
    חשוב לברר מהי סיבת הדימום מהרחם. אפשר להפחית דימום גם ע"י טיפול הורמונלי.
    יתכן שספיגת הברזל מופחתת עקב נטילת התרופה נגד חומציות בקיבה.
    בארץ ניתן לקבל טיפול בברזל לוריד, לא דם- גם אם ההמוגלובין תקין.
    לבריאות,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו