מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חיידקיםמיקה הרטמן11/02/2013
שלום , אני מיקה אני בת 14 בכיתה ט', השנה אנו עושים מחקר. התחום בו בחרתי לעסוק הוא פציעות וזיהומים והתמקדתי בחיידקים.
ערכתי ניסוי בו זרעתי בעזרת מקלונים חיידקים מאיזורים שונים בגוף(כפות רגליים,קרקפת הראש ,חלל הפה ובאוזניים) על צלוחיות פטרי בהן יש מזון לחיידקים,והצבתי אותן בטמפרטורות שונות-אינקובטור,מקרר,וטמפרטורת חדר.
והייתי שמחה אם תוכלו לענות לי על כמה שאלות:
1.)בצלוחית אותה הצבתי במקרר לא נוצרו כלל חיידקים , מדוע?
2.)באיזור הפה וכפות הרגליים נוצרו הכי הרבה חיידקים, מדוע דווקא באיזורים אלו?
3.)בניסוי ראיתי שבאינקובטור נוצרו הכי הרבה חיידקים לכן הסקתי שחיידקים אוהבים טמפרטורה של 37 מעלות , האם טמפרטורה גבוהה יותר הייתה מונעת את היווצרותם , או דווקא מגבירה אותה?
4.)לאחר הניסוי ראיתי שהחיידקים נוצרו בקבוצות ,ולא התפזרו על כל שטח הצלחת, האם יש סיבה לכך?
5.)כיצד מונעת האנטיביוטיקה היווצרות של חיידקים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיידקים - תגובה
ד''ר יעל כוכבי13/02/2013שלום,
נשמע נסוי מענין !
1. הטמפרטורה הנמוכה של המקרר מנעה גדילת חיידקים (לכן שומרים שם מזון).
2. באיזורים אלה יש באמת הרבה חיידקים, בגלל הקשר לסביבה החיצונית.
3. לכל חיידק יש טווח טמפרטורות שהוא "אוהב" , מתחת ומעל - הוא לא מתרבה או מת. (הרתחת מים, חימום מזון, פיסטור חלב- אמצעים להורדת מספר החיידקים במזון)
עלייה בחום הגוף בזמן מחלה למשל מועילה בכך שהיא פוגעת באנזימים של חיידקים.
4. החיידקים יוצרים מושבות . (כמו ערים צפופות)
5. לכל אנטיביוטיקה מנגנון שונה: יש אנטיביוטיקה שעוצרת את התרבות החיידקים ויש
שהורגת אותם ע"י פגיעה בתהליכים אנזימטיים , דנ"א , ריבוזומים (אתרי בניית חלבונים) , דופן וכו'.
בהצלחה. אשמח לעדכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
דינה13/02/2013תודה רבה! עזרת לי מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)