חולשה ועייפות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • חולשה ועייפות
    אבי
    15/03/2008

    שלום

    אני סובל כבר (לדעתי) זמן רב מתופעות של חולשה (בעיקר בגפיים התחתונות, מהברך ומטה) ובגפיים עליונות, מתלווה לכך תחושה של עיניים עייפות הנוטות להיעצם, פיהוק מידי פעם ודמעת.
    מידי פעם מתלווה לכך תחושה של כאילו ניתוק, כאילו אני עומד לאבד שליטה (לא ליפול פיזית כמו להרגיש שמשהו שואב את כל כוחותי ממני -) לאחר תחושה כזו מתחיל שיעול שנמשך מספר דקות.

    אם אני לא מבצע כל פעולה וסתם יושב על הספה אני בקלות יכול להירדם.

    התופעות יכולות להופיע במחזוריות מידי כמה ימים או בתדירות של אחת ליום-יומיים.
    יכול להתרחש גם לאחר הקימה בבוקר וגם במהלך היום והערב, התופעה יכולה לקרות ולהמשך כשעה-שעתיים ואח"כ ההרגשה משתפרת ומשתנה.

    שמתי לב כי לפעמים (כשאני מרגיש קצת חולשה ) אני נוטה לנטות בישיבה לצד אחד (במודע כמובן) או לשבת מאוד נמוך ישבן בקצה הכסא/ספה וגב קמור שגם הוא על המושב - כאילו לפני גלישה מטה מהכסא)

    רופא המשפחה אמר (עפ"י תוצאות הבדיקות) כי אין מה לעשות עם זה ועלי לעשות הרבה ספורט.
    בדיקות שיגרתיות שאני מבצע אחת לחצי שנה-שנה יוצאות בסדר. (ספירה, ביוכימיה, בלוטת תריס, B12, חומצה פולית) - B12 בתוך התחום אך בגבול התחתון.
    הייתי ביעוץ נוירולוגי לפני כשנה+ בגלל תחושות מידי פעם של מאין קפיצות פתאומיות, כאילו מישהו מפחיד אותי ואני קופץ לשניה, ותחושות אחת לכמה ימים של מעין ניתוק, כאילו אני מתנתק מממה שקורה סביבי לאלפית שניה (אני ממשיך להיות ער לקורה איתי ואף מודע לאלפית השניה הזו כאילו אני מנותק).

    * האם כל הסממנים שפרטתי קשורים אחד לשני ? כולל השיעול ?
    * האם הנושא הוא נוירולוגי טהור ומה בה בחשבון ?
    * האם יש לשלול גם מחלות קשות והאם יש כאלה שגורמות לתסמינים כאלה ?
    * האם יתכן כי כל הנ"ל הוא תוצאה של שינה לא טובה, דכאון וחרדה בלבד ?
    * מה עלי לעשות פרט לבדיקות הכלליות שביצעתי ואילו עוד בדיקות יש לבצע לפני קביעה כי מדובר באיכות שינה ירודה/דכאון בלבד ?
    * האם התופעות יכולות להצביע על משהו רציני ומסוכן ?

    אני מבקש יעוץ ככל שניתן בערוץ זה של הפורום כדי לקבל כיוון, אני די מיואש מהעניין ואף חושש מאוד ממנו, בנוסף בזמן האחרון אני מהרר הרבה על מהות החיים ומה קורה לאנשים שפתאום עוזבים את העולם.

    אגב, בן 40, לא מעשן, לא שותה, לא שמן.

    תודה על הכל

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חולשה ועייפות

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • חולשה ועייפות

    ד''ר גרי בלומברג
    15/03/2008

    שלום, אלי

    התלונות שלך אינן ספציפיות למערכרת אחת או לקבוצה של מחלות. אם בדיקות המעבדה, בדיקת רופא המשפחה ובדיקת הנוירולוג לא מעידים על בעיה בריאותית פיזית כדאי לחשוב על סיבות אחרות.

    סיבות נפוצות לחולשה כללית ועייפות: חוסר תזונה טובה, שעות מרובות בעבודה או לימודים, חוסר פעילות גופנית, איכות שינה לא טובה, חוסר מספיק שעות שינה, וההכי נפוצה - לחצים.

    התופעה שאתה מתאר של הירדמות בזמן של חוסר פעילות יכולה לעיד על בעיות שינה כגון הפסקות נשימה בשינה. האם נשלחת למעבדת שינה? אם לא - כדאי.

    מהסיפור שלך לא נראה לי שיש לחשוד במחלה קשה ואני תומכת בכוון שינה לא טובה ו/או חרדה ודכאון. דיברת עם רופא המשפחה בנושא? האם ניסית טיפול לדכאון או חרדה? אין בדיקות מעבדה שמאבחנות דכאון וחרדה. רופא המשפחה יכול לשאול שאלות שיתנו את האבחנה. האבחנה גם בתגובה לטיפול.

    גם יעוץ פסיכולוגי יכול לעזור.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • תודה והתייחסות שלי

    אבי
    16/03/2008

    א. בדיקות רפואיות - האם הכוונה רק לכימיה, ספירה ובלוטת תריס - או שיש עוד בדיקות שמומלץ לבצע ?

    ב. אני אוכל בסדר (לדעתי), לא ירדתי במשקל בזמן האחרון (אפילו עליתי מעט באופן מתון), מתעורר בסביבות 06:00 והולך לישון בסביבות 23:00, בלילה לא יודע אם סובל מדום נשימה בשינה, אבל אישתי אומרת שאני נוחר כשאני ישן על הגב (כשאני על הצד, לא), בלילה יכול להתעורר עד פעמיים למס' שניות, לא מבצע פעילות גופנית.

    ג. לא נשלחתי למעבדת שינה - ממי אני צריך לבקש ומי מפנה אותי ? אילו תופעות יכולות להתגלות במעבדת שינה וכיצד מטפלים בהן ?

    ד. לא ניסיתי טיפול בדכאון/חרדה - האם מומלץ להתחיל בכלל ? ראיתי יותר מידי כתבות לאחרונה על השימוש הנפוץ מידי בהן ללא צורך ושבעצם הן אינן עוזרות במיוחד.

    אילו בדיקות נוספות (פרט לספירה, כימיה, תריס, B12, חומצה פולית) את היית שולחת אותי ע"מ לשלול בעיה גופנית אורגנית ?
    אילו עוד המלצות היית נותנת לי ?

    תודה רבה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • המשך

    ד''ר גרי בלומברג
    18/03/2008

    שלום, אלי

    סליחה על האיחור בתשובה. לשאלותיך:

    א. אני לא רואה צורך בבדיקות מעבדה נוספות
    ב. נחירות הן תסמין שמתאים להפסקות נשימה בשינה. ממליצה בחום לבצע פעילות גופנית.
    ג. תברר עם רופא המשפחה שלך. בחלק מהקופות רק מומחה בנוירולוגיה או אף אוזן גרון רשאי לשלוח למעבדת שינה.
    ד. תברר קודם את הענין של מעבדת שינה. בקשר לתרופות נוגדי דכאון וחרדה אני לא מסכימה עם מה ששמעת. לפי הנסיון שלי התרופות האלה עוזרות ויעילות. לא הייתי שוללת שימוש בהן במקרה שלך. אם כן, תן צ'אנס של כחודשיים.


    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו